UGZI: Još jedan deo Adica uskoro dobija kanalizaciju

UGZI: Još jedan deo Adica uskoro dobija kanalizaciju

Radi rešavanja jednog od najvećih komunalnih problema, odnosno odvođenja otpadnih voda, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u ponedeljak, 29. oktobra, počinje radove na izgradnji kanalizacione mreže u delu naselja Adice.

Kako se navodi u saopštenju UGZI, Grad Novi Sad je u poslednjih nekoliko godina intenzivno angažovan na poboljšanju komunalne opremljenosti u ovom naselju, koje je u prethodnom periodu bilo dosta zanemareno po pitanju infrastrukture.

U Adicama je do sada izgrađeno oko 11 kilometara fekalne kanalizacije, čime je omogućeno da poteškoće sa prelivanjem i pražnjenjem septičkih jama postanu prošlost za veliki broj domaćinstava.

Sada će, kaže se u saopštenju, biti izgrađena mreža koja pripada slivu Ulice Marije Bursać i prostire se u severnom delu naselja Adice, a gravitira ka crpnoj stanici "Žička", za koju je u izradi projektna dokumentacija. Ukupna dužina kanalizacione trase iznosi 5,2 km, a obuhvata deset ulica – Žičku, Studeničku, Petra Lubarde, Sopoćansku, Suvoborsku, Stefana Prvovenčanog, Stevana Sinđelića, Vladana Đorđevića, Palićku i deo Ulice Marije Bursać. Izgradnjom planirane mreže u navedenim ulicama, oko 400 domaćinstava dobiće priliku da se priključi na gradski kanalizacioni sistem, kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.


(kliknite na sliku za višu rezoluciju)


Ugovorena vrednost investicije iznosi 181.197.944,30 dinara (sa PDV-om), a rok za završetak je 240 kalendarskih dana. U Adicama su u toku i radovi na izgradnji kanalizacije u Viteškoj ulici, u delu od dalekovoda do Ulice Desanke Maksimović, jer je jedino ovaj deo ulice do sada bio bez kanalizacije. Iz UGZI napominju da ni drugi delovi naselja Adice, koji još uvek nemaju rešeno pitanje odvođenja otpadnih voda, nisu zaboravljeni i kada bude izrađena projektna dokumentacija, pristupiće se izgradnji nedostajuće infrastrukture. Problem nedostatka kanalizacije rešava se parcijalno i postupno, s krajnjim ciljem da kompletno naselje bude pokriveno kanalizacionom mrežom, kaže u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan