VEŽBAJTE NA ĐAČKOM: Grupni treninzi na otvorenom uz nadzor trenera

VEŽBAJTE NA ĐAČKOM: Grupni treninzi na otvorenom uz nadzor trenera

Većini Novosađana je potrebno da ih nešto pokrene da bi vežbali, bez obzira na to što su im razlozi različiti: nekom je to skidanje viška kilograma, neko želi da vrati kondiciju, neko da se bolje oseća kada izbaci višak energije... Često nije lako napraviti taj prvi korak, doneti odluku i krenuti. Energija grupe ume odlično da podstakne na akciju, a još ako se rekreacija odvija napolju, u lepim letnjim predvečerima, onda je pun pogodak.

Upravo na ovaj način okuplja se grupa vežbača, svakog dana kada vremenski uslovi to dozvole, od 18.30 ili 19 časova, na Đačkom igralištu, jednom od najlepših i najprostranijih u gradu, smeštenom tik uz kej.


Treninge organizuje i vodi personalni trener Aleksandar Mišković, po struci profesor fizičkog vaspitanja, sa četrnaestogodišnjim iskustvom iz prosvete, a sada vlasnik studija za personalne treninge "Body shape", na Podbari.

Većini ljudi prija da vežbaju napolju, na svežem vazduhu. To je i bila inicijalna ideja za organizovanje grupnih treninga na Đačkom. Počeli smo u junu, pa pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, bez obzira na pol i godine – kaže Aleksandar za portal Moj Novi Sad.


Treninzi se izvode po principu kružnog treninga 30-30, gde 30 sekundi radite određenu vežbu sa ili bez rekvizita, a 30 sekundi imate pauzu. Drugi deo treninga je atletskog tipa, pri čemu se rade sprinterske vežbe i trčanje.

U pitanju je dobra kombinacija vežbi snage sa kardio treningom. Mogu se priključiti sve osobe, bez obzira na kondiciju, pa i apsolutni početnici, jer svako radi koliko može i u skladu sa svojim mogućnostima – opisuje naš sagovornik.


Ovim povodom imaju viber grupu, u kojoj vežbači dobijaju obaveštenja o tačnim danima i terminima treninga. Članarina se ne plaća na mesečnom nivou, pa niste u obavezi da dolazite svaki put, već birate dan koji vama odgovara. Cena jednog treninga je 200 dinara.

Za sad su žene odlučnije da na ovaj način vežbaju, ima ih svih uzrasta, od tinejdžerki, do penzionerki, ali očekujemo i muško društvo – primećuje novosadski trener.


Obaveštenja o treninzima dobijaju se dan pre, a jedini ograničavajući faktor su vremenski uslovi, odnosno kiša, i u tom slučaju se treninzi odlažu.

Kako bi priča bila zaokružena, budući da se bavim i plesovima kao što su baćata, kizomba i salsa, naše vežbače volim da pozovem i na druženja u vidu plesnih večeri, da vide kako izgledaju takvi izlasci, koji su takođe dobra rekreacija – naglašava Mišković.


Grupni treninzi na Đačkom igralištu održavaće se celog leta, sve dok potraju lepi dani, a ukoliko i rana jesen bude pretvorila u miholjsko leto, potrajaće i do sredine oktobra.

Za sve informacije, treneru Aleksandru se možete javiti na broj telefona 063 73 48 752, ili putem Instagram profila.

Oceni vest:
12
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zoki

  pre 78 dana i 17 sati

  Bravo Acke!
  Najverovatnije se vidimo na nekom od narednih treninga!

  Oceni komentar:
  0
  6