VIDEO: Ministar bio, obećao i otišao, ratari ostaju ispred Banovine

VIDEO: Ministar bio, obećao i otišao, ratari ostaju ispred Banovine

Ministar poljoprivrede obišao je poljoprivrednike koji su se okupili ispred Banovine.

Branislav Nedimović je razgovarao sa vojvođanskim ratarima i sve vreme govorio šta je država uradila i šta planira da uradi u narednom periodu. Jednog trenutka je ušao u zgradu Vlade Vojvodine, pa se vratio pred okupljene zemljoradnike. Posle toga je otišao.

 


Među okupljenima su se mogla čuti dobacivanja da je otišao da zove Aleksandra Vučića i pita za savet. Poljoprivrednici nisu zadovoljni obećanjima ministra jer kako kažu "naslušali smo se mi njega" i odlučili su da ostanu na novosadskim ulicama dok ne dobiju sve napismeno odnosno konkretna rešenja i garanciju koje će mere preduzeti Vlada Srbije.

 


Mileta Bata Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije poručio je da je sledeći korak blokiranje puteva i mostova.

U IŠČEKIVANJU MINISTRA: Poljoprivrednici ostaju kod Banovine do ujutru (FOTO i VIDEO) 


Inicijativa za opstanak poljoprivrednika saopštila je ranije da organizuje protestnu vožnju po celoj Srbiji u sedištima okruga. Prva dva zahteva su da cena suncokreta bude 700 evra po toni + PDV i da se poveća količina goriva koje može da se sipa po povlašćenoj ceni na agrokarticu na svim pumpama, a ne samo na NIS-u.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan