Vlada Crne Gore odlučila da nedelja bude Dan žalosti zbog tragičnih događaja u Srbiji

Vlada Crne Gore odlučila da nedelja bude Dan žalosti zbog tragičnih događaja u Srbiji

Vlada Crne Gore odlučila je danas da nedelja, 7. maja, bude Dan žalosti na celoj teritoriji države, zbog tragičnih događaja koji su se dogodili u Srbiji, saopštio je predsednik tehničke vlade Dritan Abazović.

Crna Gora je u ovim teškim, tragičnim trenucima uz Srbiju i njene građanke i građane. Upućujemo saučešće porodicama stradalih, a povređenima želimo što brži i lakši oporavak – napisao je Abazović na Tviteru.

Više stotina građana okupilo se danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici kako bi odalo počast žrtvama.

Kako javljaju podgoričke "Vijesti", nisu planirani govori i obraćanja prisutnima, a građani paljenjem sveća oko fontane odaju počast žrtvama.

Zbog tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je 13-ogodišnji Kosta K. ubio je osmoro učenika i čuvara i šestoro ranio, poruke podrške stižu Srbiji od svih komšijskih država.

Građanska inicijativa "Zagreb te zove" organizovala je u četvrtak na zagrebačkom Cvetnom trgu paljenje sveća.

Na poziv organizatora festivala "Miredita, dobar dan", učesnici i gosti festivala upalili su sinoć u Prištini  sveće ispred Nacionalnog pozorišta Kosova u čast žrtvama ubijene dece.

Odlukom Veća ministara Bosne i Hercegovine 5. maj proglašen je Danom žalosti, zbog pogibije osmoro dece i radnika obezbeđenja u beogradskoj osnovnoj školi. 

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Zoki

    pre 378 dana i 18 sati

    Pa normalno kad je Vracar crnogorski.

    Oceni komentar:
    1
    4