VUČEVIĆ: Verujem da će dug graditeljima "Promenade" biti isplaćen

VUČEVIĆ: Verujem da će dug graditeljima "Promenade" biti isplaćen

Podizvođači i dobavljači iz Srbije koji su radili na izgradnji tržnog centra u Novom Sadu još čekaju da im za njihove radove i proizvode bude plaćeno...

Odgovarajući na pitanje novinara kada će biti isplaćene pojedine novosadske firme koje su radile na izgradnji "Promenade", a kojima investitor, kako je i naš portal pisao, i dalje duguje novac, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da se nada da će to biti u što skorijem roku.

- Verujem da će to biti isplaćeno, a da će potom isto tako biti efikasno i pravosuđe, jer je to nešto što od nas očekuje Evropska unija, da pokažemo vladavinu prava – kazao je Vučević, a prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Izvođač radova P.A.B. Company u Vršcu, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra. Gradonačelnik Novog Sada kaže da ne može da razume takav način poslovanja investitora.

- Ne mogu da razumem nekog ko na investiciju od 120 miliona evra pravi uštede od nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Ne mogu da uđem u mozak nekoga ko tako razmišlja. Za mene je to apsolutno pogubno – rekao je Vučević.

On je dodao i da je Grad iskoristio sav autoritet u razgovoru sa investitorom, u kojem su mu skrenuli pažnju na temu koja je itekako neprijatna.

- Insistirali smo na tome da novosadske kompanije iz Srbije, koje su radile na izgradnji Promenade, moraju biti namirene za ono što su uradile – naglasio je gradonačelnik.

Oceni vest:
0
14

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana bez grejanja Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad horoskop bez vode vremenska prognoza novi sad isključenja struje jkp lisje isključenje grejanja Isključenje struje bez struje bebe raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina dnevni horoskop novosadsko porodilište Dom zdravlja vremenska prognoza Hitna pomoć gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad betanija horoskopski znaci raspored sahrana novi sad novosađani