VUČEVIĆ: Verujem da će dug graditeljima "Promenade" biti isplaćen

VUČEVIĆ: Verujem da će dug graditeljima "Promenade" biti isplaćen

Podizvođači i dobavljači iz Srbije koji su radili na izgradnji tržnog centra u Novom Sadu još čekaju da im za njihove radove i proizvode bude plaćeno...

Odgovarajući na pitanje novinara kada će biti isplaćene pojedine novosadske firme koje su radile na izgradnji "Promenade", a kojima investitor, kako je i naš portal pisao, i dalje duguje novac, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da se nada da će to biti u što skorijem roku.

- Verujem da će to biti isplaćeno, a da će potom isto tako biti efikasno i pravosuđe, jer je to nešto što od nas očekuje Evropska unija, da pokažemo vladavinu prava – kazao je Vučević, a prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Izvođač radova P.A.B. Company u Vršcu, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra. Gradonačelnik Novog Sada kaže da ne može da razume takav način poslovanja investitora.

- Ne mogu da razumem nekog ko na investiciju od 120 miliona evra pravi uštede od nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Ne mogu da uđem u mozak nekoga ko tako razmišlja. Za mene je to apsolutno pogubno – rekao je Vučević.

On je dodao i da je Grad iskoristio sav autoritet u razgovoru sa investitorom, u kojem su mu skrenuli pažnju na temu koja je itekako neprijatna.

- Insistirali smo na tome da novosadske kompanije iz Srbije, koje su radile na izgradnji Promenade, moraju biti namirene za ono što su uradile – naglasio je gradonačelnik.

Oceni vest:
0
14

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan