VUČIĆ: Bakljade i razglase po krovovima ne organizuje SNS već neko odruženje mladih

VUČIĆ: Bakljade i razglase po krovovima ne organizuje SNS već neko odruženje mladih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedelju uveče u emisiji "Hit tvit" na TV Pink izjavio da SNS nije organizator bakljada, koje su odgovor na "šerpovanje", odnosno proteste gradjana koji svake večeri posle 20 sati udaraju u šerpe i duvaju u pištaljke.

– Nije ništa moja stranka organizovala, jer im ja ne bih dozvolio. Ne mogu da zabranim ljudima koji bi negde nekome da odgovaraju. Ali ih molim da vode računa, molim ih da ne koriste baklje, molim ih da niko ne krši policijski čas. To je organizovalo neko udruženje mladih - rekao je Vučić.

Vučić je, dok su u pozadini emitovani snimci bakljade sa krovova, kao i snimak poslanika SNS Vladimira Đukanovića koji je učestvovao u jednoj bakljadi, rekao da razume ljude koji su kivni.

– Kao što su ovi drugi ponekad kivni kad čuju tu buku, moraju da razumeju koliko nervoze svima unose, ne samo ljudima koji imaju malu decu, nego i ljudima koji su apolitični i koji drugačije misle od njih. Ja zato i inače mislim da je sve to besmisleno, da budem sasvim otvoren i sasvim iskren. Za mene je važno da svi odgovaraju u skladu sa zakonom koji su kršili policijski čas. I oni koji su tukli ljude na Dorćolu samo zato što su radili svoj posao, kao i oni koji su koristili policijski čas da idu sa mesta na mesto. Svi treba da odgovaraju. Svuda. Na svakom mestu - kazao je Vučić.

Skoro istovremeno dok je emisija na Pinku trajala, Dragan Đilas, jedan od lidera SZS, u video snimku objavljenom na Fejsbuku i Tviteru veoma emotivno je optužio Vučića da je večeras "doveo debile" u susednu zgradu od one u kojoj žive njegova deca, te da su te osobe sa razglasa puštala "Đilase lopove", što su čula njegova deca “koja su plakala”. Đilas je na snimku poručio da će sutra biti kod zgrade u kojoj žive njegova deca i da čeka one koji su puštali “Đilase, lopove” sa razglasa.

Vučić se u “Hit tvitu” osvrnuo i na gradjanski protest u vidu lupanja u šerpe i duvanja u pištaljke.

– Ja mislim da to iz jednog ugla nije loše. Ljudi su dugo u kućama, moraju na neki način da izraze svoj protest. Jedino što mi smeta je što su prisvojili nešto što je trebalo da bude najpozitivnija reakcija na rad lekara. Ja sam te šerpe već imao 2016, 2017, 2019, samo su to zaboravili. Za mene je važno da su te šerpe i ti lonci sve puniji, da su plate sve veće, da su penzije sve veće - rekao je Vučić

Oceni vest:
4
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rale

  pre 1304 dana i 12 sati

  Ko je doticnim omladincima davao dozvole da se krecu u vreme policijskog casa? Udruzenje mladih?

  Oceni komentar:
  1
  15