Za par dana počinje rekonstrukcija dela Betanije

Za par dana počinje rekonstrukcija dela Betanije

Gorući problem u novosadskom porodilištu, između ostalih, je i i propadanje zgrade, a na loše uslove boravka u toj zdravstvenoj ustanovi, porodilje ukazuju već godinama.

Majke sa bebama, smeštene su u sobama vlažnih zidova sa kojih otpada malter. Dve sobe se zbog problema sa instalacijama uopšte ne mogu koristiti.

"Idem preko u sobu drugu u WC, a skroz tamo na početku idemo da se tuširamo jer preko ne radi kupatilo", opisuje stanje Jelena Rakić iz Kaća.

Jasmina Mićanović iz Odžaka kaže da na celom odeljenju postoje samo dve tuš kabine.

Novi upravnik klinike prof. Dr Tihomir Vejnović, najavljuje početak sređivanja odeljenja.

"Zaista mi je drago što će verovatno već ove nedelje početi rekonstrukcija dela kupatila na porođajnom odeljenju gde imamo 36 soba, a svega 7 kupatila je u nekoj normalnoj funkciji, što ste mogli vrlo detaljno da prikažete, u kakvim uslovima naše porodilje borave", kaže Vejnović za RTV.

Majkama su potrebni bezbednost i dobra nega i tokom porođaja i posle njega, a ljubaznost osoblja još jedna je od važnih stavki, ističu porodilje sa kojima smo razgovarali.

U Betaniji su svesni da trenutni uslovi nisu ni blizu zadovoljavajući i obećavaju da više neće odlagati rešenje problema. Pomoć očekuju i od nadležnih, sekretarijata i ministarstva.

Već za koji dan počeće i obnova starog dela zgrade zavoda za ginekologiju. Da bi se ovaj objekat priveo nameni pokrajina je izdvojila pet miliona dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan