ZAVRŠEN KONKURS "ONI SU HEROJI": Novosađanka Mina Gavrilov među 10 naj

ZAVRŠEN KONKURS "ONI SU HEROJI": Novosađanka Mina Gavrilov među 10 naj

Na završnoj svečanosti konkursa "Oni su heroji" proglašeno je i predstavljeno 10 pojedinaca koji su se u 2022. godini posebno istakli svojim nesebičnim delima. Na konkurs, koji već treću godinu za redom organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, pristigao je veliki broj priča heroja koje su predložili njihovi sugrađani, prijatelji i saradnici.

Među herojima za 2022. godinu našla se i naša sugrađanka Mina Gavrilov, koja zajedno sa svojom majkom i sestrom vodi udruženje "Obrok za porodicu", o čijim smo humanim delima na portalu Moj Novi Sad više puta pisali. Tri heroine, poznate kao 3M, već su osvojile "Virtus", specijalnu nagradu za doprinos smanjenju siromaštva, a sada je njihova plemenitost ovenčana još jednim priznanjem.

Konkurs "Oni su Heroji" pokrenut je sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima su primeri čovekoljublja i solidarnosti. O tome koliko u Srbiji ima heroja koji čine dobra dela za svoju zajednicu svedoči i veliki broj pristiglih prijava. U takmičarskom delu konkursa našle su se 172 prijave, i za njih je tokom mesec dana glasalo više od 150.000 ljudi iz svih gradova Srbije.


Mina Gavrilov, inače majka troje dece, zasluženo je ponela ovu titulu, jer brojne su porodice iz Novog Sada i okoline kojima već godinama svesrdno pomaže da ne budu gladne.

O odabranim Herojima i njihovim herojskim delima možete pročitati na sajtu www.onisuheroji.rs.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan