Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, za petak zakazana hitna sednica Kriznog štaba

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, za petak zakazana hitna sednica Kriznog štaba

Zbog prilično dramatične epidemiološke situacije u Srbiji, sa više od 10.000 novozaraženih samo u poslednjih 48 časova, u petak će biti održana nova, hitna sednica Kriznog štaba za borbu protiv Kovida-19

Kako saznaje "Blic", početak sednice je zakazan za 9 časova, a "na stolu" će biti - nove mere. 

Ranije danas, premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da se, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, neće čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih epidemioloških mera.

Pre tri dana ona je, posle sednice Vlade Srbije, najavila da bi sledeća mera, ako sadašnje ne daju adekvatan rezultat, mogla da bude i neka vrsta zabrane kretanja.

Na drugoj strani, epidemiolog dr Branislav Tiodorović je istakao da bi moglo da se razgovara o tri nove mere – daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica, kafića i drugih ugostiteljskih objekata, prelasku na rad od kuće u većini firmi, obaveznoj potvrdi za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu, ali i svojevrsnom ograničenju broja putnika u javnom gradskom prevozu.

Na jednoj od prethodnih sednica Kriznog štaba dr Predrag Kon je preporučio da škole potpuno pređu na onlajn nastavu, kako bi se smanjilo prenošenje virusa među školarcima, ali tada nije naišao na potpunu podršku ni među članovima medicinskog, odnosno stručnog dela Kriznog štaba, podseća "Blic".

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan