Dobro jutro, Novi Sade, grade u kom je sve više siromašnih, ali i bogatih

Dobro jutro, Novi Sade, grade u kom je sve više siromašnih, ali i bogatih

Juče nas je Akcija progresivne Vojvodine podsetila da je danas, 9. avgusta, Svetski dan siromašnih.

Njihovo mišljenje je i da nam preti novi talas siromaštva (nismo ih imali dovoljno, izgleda) a istakli su i da smo država sa najvećim nejednakostima u Evropi. Da su "uboli" u metu, svedok su komentari na našoj Fejsbuk stranici među kojima su neki od vas pisali, malo i u šali, ali šta nam osim šale (na svoj račun) i preostaje da je ovo "njihov dan". Naravno, spomenuli su i jednu, dve ili tri crvene koje vlast koristi da nagradi svoje posetioce na mitinzima, a i nisu se složili s naslovom teksta jer: "Kako (vlast) ne čini ništa?! Oni kradu, narod sve siromašniji". 

APV: Srbiji preti novi talas siromaštva, a vlast povodom toga ne čini ništa


A nije da nije, nemojmo se praviti blesavi i zaboraviti naše sugrađane koji kopaju po kontejnerima, nekad rizikujući i život, ne bi li iz njih izvukli nešto što mogu iskoristiti ili unovčiti. A nisu samo oni u pitanju, sve je više ljudi koji su nekad važili za "srednju" klasu koji samo "pomoću trikova" sastavljaju kraj s krajem ili ne sastave pa nekad i ostanu bez doma. Uostalom, šta da vam pričamo, izađite na ulicu i pogledajte oko sebe.


Ali, nije svima tako loše... U Novom Sadu se od 2019. do 2021. povećao i broj (prijavljenih) milionera sa 2.993. na 7.010.   

Od 34.753 milionera u Srbiji, 7.010 ih je u Novom Sadu, a 91 odsto su muškarci 

Hajde da ne budemo zlonamerni i da se radujemo što je nekom dobro, ali ne možemo zanemariti što su od tog broja svega devet odsto žene. A tako vole da ih guraju u prve redove i da pokazuju kako smo svi ravnopravni. Da, baš!

"Prelistavanje"  

Izgleda ni poljoprivrednicima nije lako, znamo koliko njihova zarada zavisi od vremena, državne politike i drugih faktora pa će danas i paori izaći na ulice. A neko će možda malo isploviti iz marine...

U utorak protestna vožnja paora, a od srede moguća blokada puteva 

Jutarnji list: Hrvatske marine pune jahti Vučiću bliskih biznismena


Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođeno je 26 beba  11 devojčica i 15 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donele blizance muškog pola, a druga – bliznakinje. Čestitamo!

Bez struje su delovi Novog Sada, a vode nema u delovima Telepa, Petrovaradina i Sremske Kamenice.

Od petka je delu Bulevara Jaše Tomica u kom se odvijaju radovi, dozvoljen (jednosmerni) saobraćaj. Zbog toga je došlo do izmene trase više autobuskih linija. 

Izmena režima saobraćaja i trase više autobuskih linija na Bulevaru Jaše Tomića


Nastavljeni su radovi u okolini Banovine pa su tu sada neke ulice zatvorene, a neke "slepe". 

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji su registrovana 6.498 novozaraženih, a od Kovida-19 zvanično je preminulo 14 osoba. Hospitalizovan je 681 pacijent, a uz pomoć respiratora diše 31 oboleli.

U Novom Sadu su 7. avgusta zabeležena 22 nova slučaja korone, a ovaj broj je mali jer Higijenski zavod nedeljom ne prima uzorke na analizu. U Kovid bolnici na Mišeluku i danas je 195 hospitalizovanih, od čega je 13 pacijenata priključeno na respirator.


Navigator

Dešavanja u gradu potražite OVDE, a u čast žene koja je izgubila životnu bitku, Olivije Njutn Džon, pogledajte spot iz legendarnog filma koji joj je obezbedio mesto među zvezdama. 

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan