EPS demantuje: Apsolutno netačne informacije o zaradama članova Nadzornog odbora

EPS demantuje: Apsolutno netačne informacije o zaradama članova Nadzornog odbora

Sektor za odnose s javnošću kompanije "Elektroprivreda Srbije" poslao je demanti vesti da članovi njihovog Nadzornog odbora (NO) primaju plate od 20.000 evra.

Informacije o zaradama članova Nadzornog odbora Akcionarskog društva "Elektroprivreda Srbije" koje plasiraju i prenose pojedini mediji su apsolutno netačne i nemaju veze s realnošću. Zarade su poslovna tajna, a visine naknada su usaglašene sa visinom naknada koje imaju slična preduzeća u zemlji, odnosno njihovi Nadzorni odbori – navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da su odluke o visinama zarada članova NO, "koji su kredibilni međunarodni i domaći stručnjaci", donete "na osnovu sveobuhvatne analize koju je uradila nezavisna kuća, uzimajući u obzir uporedive kompanije iz privatnog i javnog sektora u Srbiji i regionu".

Podsećamo, Dragoslav Ljubičić, glavni poverenik Sindikata EPS-a "Nezavisnost", izjavio je danas da članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) primaju mesečnu nadoknadu od 20.000 evra, izuzev predstavnika sindikata. 

Sindikat EPS-a: Plate u Nadzornom odboru preduzeća 20.000 evra

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Aha

    pre 13 dana i 1 sat

    Naravno, da vam verujemo. Čak i da pitamo NBS i Jorgovanku, preko kojih sve to mora da prođe, ubeđen sam da bi potvrdili Vaše navode.
    Uopšteno, jedno izuzetno poverenje između većine normalnog naroda Srbije i saopštenja bilo kog predstavnika vlasti, je prisutno.
    A danas je 1789-ta godina.

    Oceni komentar:
    0
    8