KORONA VIRUS: Italija treća zemlja na svetu po broju zaraženih

KORONA VIRUS: Italija treća zemlja na svetu po broju zaraženih

Broj zaraženih korona virusom u Italiji značajno se povećao u samo tri dana.

Prema poslednjim podacima, u toj zemlji zaraženo je 219 ljudi, čime je Italija zauzela treće mesto na svetu po broju zaraženih, piše "Indeks.hr".

Kina u kojoj je zaraženo preko 77.000 ljudi je i dalje na prvom mestu, a sledi Južna Koreja koja je druga sa 602 zaražena.

Kako prenose mediji, u Italiji je od korona virusa do sad preminulo šest osoba. Dve osobe, muškarac i žena, bili su starije životne dobi, a danas je preminula žena čija starost nije otkrivena. Kako je objavljeno, reč je o onkološkoj pacijentkinji iz grada Krema pored Milana.

Još dve osobe preminule su u međuvremenu, a oko 15 časova potvrđena je i šesta žrtva virusa Kovid-19. 

U samo 48 sati od smrti prve žrtve, pokrajine Lombardija i Veneto završile su u blokadi, u karantinu. Na ulicama se nalaze vojska i policija, a škole, bioskopi, bazeni i slično su zatvoreni na najmanje nedelju dana.

Kako saznajemo od Novosađana nastanjenih u Lombardiji, tokom vikenda došlo je do velikih gužvi u megamarketima i tržnim centrima, a pojedine TV stanice su nakon toga prikazale opustošene rafove u više prodavnica.

Takođe, mobilne lokalne lekarske ekipe obilaze naselja po pozivu građana koji sumnjaju da su oboleli od korona virusa, a tim povodom mediji u Italiji upozorili su i na pojavu prevaranata, koji kao žrtve najčešće biraju starije osobe, predstavljajući im se kao lekarsko osoblje i potom ih pljačkajući, saznajemo od našeg izvora iz Lombardije. 

Širom sveta, od korona virusa preminulo je 2.465 osoba, a obolelo 79.930, a zabeleženo je i 20 smrtnih slučajeva van Kine.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan