NAŠ IZBOR: Top 5 restorana na Novoj Detelinari (FOTO)

NAŠ IZBOR: Top 5 restorana na Novoj Detelinari (FOTO)

Ne morate ići do centra grada u potrazi za mestima koji će vam pružiti potpuni ugođaj. Novosadski kvartovi obiluju restoranima sa vrhunskom ponudom i uslugom.

Kada se u nekom restoranu osećate dovoljno opušteno da ga doživljavate svojim, to postaje kutak kojem se uvek rado vraćate. Još ako je to negde u vašem komšiluku, ili daleko od gradske gužve, imate dobitnu kombinaciju. Baš o takvim mestima je danas reč, te smo za vas smo napravili izbor Top 5 lokala Nove Detelinare

Restoran picerija "Canzona"

Ovo je mesto na koje rado dolaze mlađe i starije osobe, porodice sa decom, parovi, poslovni partneri i svi oni kojima je zajednička ljubav prema dobrom zalogaju. U "Canzoni" nema greške, uvek će vas dočekati ljubazno i predusretljivo osoblje, spremno da preporuči bisere sa jelovnika i usluži u najkraćem roku. Iz ponude nikako ne biste smeli da propustite pice, kojih ima čak 15. Mekano i deblje testo i bogatstvo svežih namirnica odličnog kvaliteta, učiniće da vam baš ove pice postanu jedne od omiljenih u gradu. Posebno su ukusne one čiji je rub filovan sirom i posut susamom, a u toj kategoriji ističe se pica "Canzona", za koju slobodno možemo reći da je specijalitet kuće.

 


Ukoliko biste radije izabrali drugi tip hrane, na meniju možete pronaći široku ponudu jela sa svinjetinom, junetinom, piletinom, ćuretinom i ribom. Obavezno probajte "Ala chef" ćureću salatu, biftek uz pire krompir sa lešnikom ili jedinstveni mešani roštilj u hlebnoj korpici. Uz tradicionalnu ponudu, tu su i jela azijske kuhinje, kao i poslastice, među kojima su slasne američke palačinke, uz koje ide nutela, ili vanila krem, sa voćnim prelivima ili marmeladom. Nakon dobrog deserta, popićete odličnu kafu, ili neko od fruškogorskih, srpskih, regionalnih i svetskih vina. Restoran se nalazi na adresi Janka Čmelika 24, a hranu je moguće poručiti i na kućnu adresu.

 

Restoran "Piatto"

Po italijanskim jelima ističe se i ovaj atraktivan restoran, smešten u ulici Branka Bajića. Enterijer odiše stilom, jer se u njemu prepliću moderni i klasični oblici  italijanske arhitekture i osnovni principi renesanse. Mnogobrojni detalji, poput ćupova, vaza, lampi i daski za picu koje ukrašavaju zidove, ovaj prostor čine posebno šarmantnim. Uživaćete kako u bašti restorana, tako i u enterijeru, koji je podeljen u nekoliko delova i pogodan za manja i veća društva.


No, nije ambijent sve čime se "Piatto" može pohvaliti. Njihova hrana zadovoljiće i najizbirljvije ljubitelje italijanske kuhinje. Šta god da odaberete iz širokog izbora pasti, pica, domaćih njoka, obrok salati i brusketa, nećete pogrešiti. U ponudi su i losos, lignje i morska riba, kao i specijaliteti od mesa, među kojima su ramstek i biftek u nekoliko sočnih kombinacija. U kategoriji slatkiša, očaraće vas prava harmonija nesvakidašnjih ukusa, pa tako recimo možete da probate kolač od badema, urmi, krem sira i krema od borovnica, limun tart sa sorbeom od lavande ili grilovani ananas sa karamel sosom i pečenim bademima.

 

"Točionica pab"

Ako se nađete u Hadži Ruvimovoj, u potrazi za brzom hranom ili osveženjem, preporučujemo da se zaputite u pivnicu i kafeteriju "Točionica pab". U pitanju je lanac pivnica Novosadske zanatske pivare, u kojem možete da testirate njihovo pivo, posebno pripremljen blend domaće kafe, burgere od leskovačkog mesa ili kobasice iz Veternika.



Kada je izbor piva u pitanju, možete da birate između klasičnog svetlog i tamnog lagera, pšeničnog piva i lagane IPA-e. Uz to, možete grickati domaći čips, začinjene krompiriće, pohovani luk ili sir, pomfrit u nekoliko kombinacija ili pileće štapiće. Za one koji bi ipak nešto "konkretnije", preporučujemo punjeni svinjski file sa nemačkim krompirom, dimljenu roštilj kobasicu rolovanu u slanini ili "Domaćinski burger" sa ajvarom, kajmakom i feferonama. Uz sve to dobićete osmeh i ljubaznost, a celokupnom ugođaju sigurno će doprineti i urbani ambijent u industrijskom stilu, kojim najčešće odzvanjaju zvuci bluza, roka, tehno i fank muzike.


 

"Korpa deli market i bistro" 

U Ulici Veselina Masleše broj 2, nalazi se jedinstveni objekat – prodavnica sa restoranom. Bogato opremljen market, moderno i udobno uređen restoran savršeno se nadopunjuju i pružaju sve što je potrebno za potpun doživljaj. Tamo je, čini se, moguće kupiti sve ono što se teško nalazi na drugim mestima – luksuzne sireve, pršutu i maslinovo ulje visokog kvalieta, tartufe, te mnogobrojne vrste kafa, čajeva i vina. 


Specijaltet restorana su stara i sveža mesa, koja se pripremaju u Jospek peći na ćumuru na 350 do 400 stepeni, ali i ostatak menija obiluje predlozima "za polizati prste". Recimo, možete da probate svinjska rebra u BBQ sosu, jagnjeći but u korici parmezana, ili ona neobičnija, kao što su ćureći file sa jabukama, vrganjima i pinjolama ili pačje grudi sa suvim kajsijama. Na jelovniku se nalaze i paste, obrok salate, burgeri, rižota i riba, a tu je i poseban meni za decu. Ni ponude pića ne manjka, pa tako možete odabrati jednu od  600 etiketa lokalnih i svetskih vina, koje ćete popiti po ceni iz marketa. Tako za svoj novac dobijate maksimum.


 

Bar & restoran "Juliet"

U ulici Veselina Masleše, već dugi niz godina nalazi se bar i restoran "Juliet", favorit mnogih stanovnika Nove Detelinare. Prijatan ambijent, opuštena atmosfera i odličan izbor jela, ovaj restoran izdvajaju u odnosu na druge. Kada je hrana u pitanju, naglasak je na italijanskoj kuhinji, pa nije ni čudo što su najpopularnije piletina "Parma" uz koju dobijate sos od spanaća, pršut, mocarelu i krompiriće, pasta "Genovese", sa piletinom i pesto sosem, vegetarijanski rižoto i pice "Juliet" i "Quattro Stagioni".


Specijalitet kuće su i svinjska rebra i butkice, kao i tortilja "Juliet" – zdrav obrok sa piletinom, puno povrća i ukusom koji se svima dopada. Zdravi a ukusni su i ceđeni sokovi koje možete da poručite, dok će sladokusce posebno obradovati ponuda palačinki, pita sa borovnicama, čoko-tart i čokoladni sufle. Možete da birate hoćete li sedeti u prizemlju, na spratu restorana ili u bašti, a ukoliko biste radije jeli kod kuće, imajte na umu da je u kvartu besplatna dostava od 10 do 20 časova. Topla i ukusna hrana stići će na vašu trpezu u rekordnom roku.


Zabeležila: Sonja Slijepčević
Fotografije: Aleksandar Jovanović/mojnovisad.com, arhiva restorana "Canzona". "Juliet", "Korpa deli market i bistro"  i "Novosadska točionica"

Oceni vest:
10
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Detoš

    pre 1051 dan i 1 sat

    Zaista mi nije jasno, kako pravite ta istraživanja. Da li je novinarka obišla Detelinaru jer sam siguran da ne živi tamo? Jel pitala drugare, lokalce. Pre tri meseca je otvoreno novo mesto Pivarijum i ima bruka klopu, što će vam svaki komša reći. A, i svoje craft pivo. Baš sam razočaran u vaš portal jer ga redovno pratim. Istraživanje nije merodavno, bar nama Detelinarcima.

    Oceni komentar:
    7
    9
  • Неба

    pre 1050 dana i 23 sata

    Ви сте ставили наслов "5 најбољих ресторана на новој Детелинари" и нисте ставили "Домино"?!?
    Везе немате.. ко год да је правио ово поређење, вероватно је прележао корону, па су му укуси побркани. Схватам ја, реклама и те форе..

    Oceni komentar:
    0
    25
  • Iznogud

    pre 1050 dana i 21 sat

    Bilo bi poželjno da smo videli i kolike su cene...

    Oceni komentar:
    1
    15
  • prim

    pre 1049 dana i 42 minuta

    Domino je Stara Detelinara

    Oceni komentar:
    5
    6
  • Miloš

    pre 1043 dana i 20 sati

    Da mi ne zamerite, meni to sve jedno na drugo liči, uvek iste dosadne fore, pice, pršute, rukole, sve je to ok, al u suštini nema originalnosti. Mozda i nema nešto novo da se smisli, pa svi vrte iste fore.. Uđeš u jedan ušao si u sve te restorane. Ukratko dosadno. Kao i text.

    Oceni komentar:
    0
    7
  • Zoran

    pre 1038 dana i 23 sata

    Novi Sad grad na vodi preporuka za riblji restoran.Gde se može pojesti dobra sveža rečna riba.
    Ukusna riblja čorba.
    Ne kao skoro u čardi Mačak dobio riblju čorbu samo od šarana,smešno ko zna o čemu govorim.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Stefan

    pre 1011 dan i 23 sata

    Domino,Zaromanija,Tri Lista...

    Oceni komentar:
    1
    1