Novi plakat sa likom Dalibora Ćalića zalepljen u Futogu

Novi plakat sa likom Dalibora Ćalića zalepljen u Futogu

Građanski pokret Bravo! ponovo traži od policije i tužilaštva da reaguju, pronađe i sankcioniše one koji u Futogu lepe plakate sa likom aktiviste Futoške inicijative Dalibora Ćalića.

U ovom novosadskom prigradskom naselju jutros su osvanuli novi plakati sa likom Dalibora Ćalića. Na novim plakatima se evidentno ismeva to što je prethodno lepljenje plakata prijavljeno pravosudnim organima i što počinioci još nisu pronađeni i sankcionisani – navodi Bravo u saopštenju.

Oni podsećaju da su se pre tačno nedelju dana pojavili plakati na kojim piše "sportski pozdrav" sa crtežom istog aktiviste i LGBT+ motivima. Sve plakate potpisala je grupa "Futožani 21410".

FOTO: Targetiranje aktiviste iz Futoga, "Bravo" traži reakciju nadležnih

O ovom događaju oglasio se Ćalić na Fejsbuk grupi Futoška inicijativa.

Osvanuo je novi plakat sa mojim crtežom. Ne znam da li je ovo poruka upućena policiji ili meni. Očigledno su autori dobili uputstva da malo okrenu na šalu. Strip iz Futoga! Ideja uopšte nije loša! Imam jedan predlog za autora! Život i Futog su nam odavno pretvoreni u crtani strip! Nemam ništa protiv da budem glavni junak Futoškog stripa. Ako se sugrađanima dopadne strip možda će ga i finansirati? Možda iz jednog lošeg poteza ispadne i nešto dobro – našalio se aktivista.

GP Bravo ističe da stoji čvrsto uz Dalibora i svaku građanku i građanina koji su na meti zbog svog stava i javnog delovanja. 

– Mora se zaustaviti etiketiranje i govor mržnje i omogućiti da se drugačije mišljenje u društvu čuje i uvaži zaključuju u saopštenju.

Iz ovog pokreta pozivaju građanke i građane, kao i aktivistkinje i aktiviste, da budu solidarni i da pomognu svakom ko se nađe "na meti napada desničarskih, ili bilo kojih sličnih grupa, koje propagiraju netoleranciju i nasilje".

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan