Objavljen konkurs za Godišnju nagradu "Marina Kovačev"

Objavljen konkurs za Godišnju nagradu "Marina Kovačev"

Novosadska novinarska škola (NNŠ) je raspisala konkurs za Godišnju nagradu "Marina Kovačev", koja se dodeljuje najboljem mladom novinaru/novinarki u Srbiji.

Nagrada Novosadske novinarske škole dodeljuje se od 2001. godine, a pod imenom "Marina Kovačev" od 2018. u znak sećanja na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Cilj nagrade najboljem mladom novinaru/novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara/novinarke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Konkurs je otvoren do 25. novembra do 23:59, a pravo prijave kandidata i kandidatkinja imaju redakcije kao i pojedinci. Kandidati se prijavljuju popunjavanjem formulara i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2023. godine (linkovi ka pričama ili skenovi ukoliko su bile objavljene u štampanim medijima).

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik/predstavnica Novosadske novinarske škole, predstavnik/predstavnica Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik/dobitnica nagrade i dva eksterna medijska eksperta.

Proglašenje pobednika biće organizovano na godišnjoj svečanosti Novosadske novinarske škole krajem decembra 2023. godine. 

Prijave, kao i dodatna pitanja, možete slati na adresu .

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan