U gradske autobuse trenutno samo s pokaznom, u sledećoj fazi na red dolaze đaci

U gradske autobuse trenutno samo s pokaznom, u sledećoj fazi na red dolaze đaci

Novi Sad je među prvim gradovima ponovo uspostavio redovan linijski prevoz na celokupnoj mreži linija u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu, a u prvim danima moći da će se voze samo građani koji imaju mesečne pretplatne radničke markice.

Iako su, kako piše "Dnevnik", građani jedva dočekali autobuski prevoz, većih gužvi, kako na stajalištima, tako ni u autobusima, juče i danas nije bilo.

Zbog loše informisanosti, veliki broj naših sugrađana pokušao je da kupi kartu ili mesečnu markicu, ne znajući da je za sada mogu kupiti isključivo putnici koji imaju pokazne karte za građane ili za zaposlene. 

Kako nezvanično saznaje "Dnevnik", u prvoj fazi dozvoljeno je da se voze samo zaposleni, a uskoro bi tu mogućnost trebalo da dobiju i đaci. Nakon toga, u trećoj fazi, slede pojedinačni putnici i turisti, a u četvrtoj fazi na red dolaze stariji od 65 godina.

Portal 021.rs preneo je da direktor JGSP "Novi Sad" Milovan Amidžić dao izjave za Radio-televiziju Srbije i agenciju Tanjug, u kojima je naveo da se karte u vozilima neće prodavati do 11. maja, bez objašnjenja zbog čega je takva prodaja u vozilu trenutno onemogućena.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zorka

  pre 1056 dana i 10 sati

  На основу чега се , ако је ванредно стање укинуто, уз престанак важења свих одлука за време истог , врши се дискриминација одређених категорија становништва? По ком се законом ово ради?

  Oceni komentar:
  1
  14
 • Gordana

  pre 1055 dana i 23 sata

  Mene zanima kako da idem na posao kad primam samo putne troškove za sopstveno vozilo koje je trenutno u servisu a kartu ne mogu da kupim u vozilu GSPa? Ostaje mi samo mogućnost ili da dam otkaz ili da odem na bolovanje da ne bih dobila otkaz

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Novosadjanja

  pre 1055 dana i 7 sati

  Ove mere ni meni ne odgovaraju, ali niko nas ne pita, autobusa nema, vozaca nema, samo se trazi nacin da se smanje polasci, a pandemija im je bas legla kao legitiman razlog. Zbog pandemije, polazaka bi trebalo da bude VISE da bi se izbegle guzve. Ovako ce guzve biti ogromne jer polazaka jedva dai ma. Mada ne razumem zasto su se pojedinci toliko upanicili. Ako ste dovoljno blizu, tj manje od pola sata peske, idite peske, ja bih isla da mi ne treba sat vremena da pesacim u jednom pravcu. Za one koji trenutno nemaju kartu, mislim da je izrada karte i mesecna markica jeftinija cak i ako je sami izvadite o svom trosku nego da sami placate kartu svaki dan u prevozu tamo i natrag. Za one koji se povremeno voze a povremeno ne, u zavisnosti od vremena, pesacite! Iskreno, malo mi je dosta onih koji se voze 2-3 stanice u prepunom autobusu. Da nemam sat vremena peske apsolutno nikad ne bih usla u gradski autobus makar sekire padale, a pogotovo ne u vreme epidemije. Pesacite ako ste blizu! Ako padne kisa, postoje kisobrani.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Veki

  pre 1055 dana i 1 sat

  Al je ovo problem, ajde ko mora na drugi kraj grada, ali ovi blizi pa pesacite malo, zaboravili ste da hodate ili sta vam je, pa kako se pre islo na posao nego peske ujutru bas lepo da prosetas jer ces sedeti na poslu, jedino ko radi stajaci posao to je nezgodno.

  Oceni komentar:
  0
  1