Više učenika u Vojvodini testirano na korona virus, neki u karantinu

Više učenika u Vojvodini testirano na korona virus, neki u karantinu

U nekoliko vojvođanskih škola je zvanično potvrđeno da je određen broj đaka u karantinu, zbog sumnje da su bili u kontaktu sa osobama koje su zaražene korona virusom.

Za sada nema potvrde da je neko i zaražen.

Kako saznaje 021.rs, u više škola u Novom Sadu i okolini, učenici i nastavno osoblje se nalaze u karantinu i na ispitivanju zbog sumnje na zarazu virusom korona, jer su bili u kontaktu sa zaraženima.

Iako nema zvaničnih potvrda svih informacija koje se mogu čuti, ispituju se kontakti učenika i nastavnog osoblja iz OŠ "Jovan Popović", OŠ "Jožef Atila", Srednje medicinske škole, Gimnazije "Isidora Sekulić", Mašinske škole i OŠ "Miroslav Antić" u Futogu, ali i dve škole u Sremu, piše Radio 021.

U novosadskoj osnovnoj školi "Jovan Popović", na ulaznim vratima i na sajtu stoji obaveštenje u kom se, pored molbe da se ne šire dezinformacije i ne stvara panika, potvrđuje da je četiri učenika ove ustanove u karantinu "zbog ispitivanja da li su pozitivni na virus korona". Takođe, navodi se da uprava škole nema daljih informacija. Učenicima se savetuje da koriste higijenske maramice, češće piju tečnost, a navodi se i da će se u narednim danima đaci ove škole više boraviti na svežem vazduhu.Iz nezvaničnih izvora, za 021.rs je rečeno da su deca iz ove škole bila na takmičenju u Hrvatskoj u Puli gde su bili kontaktu sa osobom kojoj je dijagnostifikovana zaraza virusom korona. Ova deca su potom bila u kontaktu sa dvoje dece iz Srednje tehničke škole iz Rume, kao i sa detetom iz Srednje stručne škole "Borislav Mihajlović Mihiz" u Irigu.

Kako je ranije danas javio RTS, sve prostorije Srednje stručne škole "Borislav Mihajlović Mihiz" u Irigu su dezinfikovane, zbog indicija da jedan od učenika ima simptome zaraze korona virusom. Posle ovog saznanja, roditelji učenika dolazili su po decu i odvodili ih iz škole, dok su ostali učenici sami napuštali nastavu.

Kako RTS nezvanično saznaje, učenik je testiran na institutu Torlak u Beogradu, a po najnovijim saznanjima Radija 021, njegov rezultat je negativan na korona virus.

UČENIK NE POHAĐA NASTAVU OD PETKA: Direktorka škole "Borislav Mihajlović Mihiz" Isidora Birinji potvrdila je za RTS da se kod učenika drugog razreda sumnja na prisustvo korona virusa i dodala da on od petka ne pohađa nastavu. Ona je navela i da su danas, u dogovoru sa epidemiolozima, sve prostorije u školi dezinfikovane.

Ako stigne potvrda da je učenik negativan na koronavirus, nastavljamo sa radom, ali ukoliko se pokaže da je učenik pozitivan, imaćemo hitan sastanak i u školi i u lokalnoj samoupravi – navela je Isidora Birinji.

Podsećamo, po poslednjim informacijama, u Srbiji je potvrđeno 24 slučaja obolelih od korona virusa od kojih se četvoro leče u Novom Sadu, dok Ministarstvo prosvete još uvek nije donelo odluku o obustavi nastave.

Izvori: RTS, Moj Novi Sad, Radio 021

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan