Pronađeno telo specijalca koji je juče nestao u kanalu Dunav–Tisa–Dunav

Pronađeno telo specijalca koji je juče nestao u kanalu Dunav–Tisa–Dunav

Telo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav–Tisa–Dunav, saznaje Nova.rs.

Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povređen, dok se za drugim tragalo posle incidenta tokom vežbe na kanalu Dunav–Tisa–Dunav. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Incident se desio juče kod vojnog poligona "Orešac" na Deliblatskoj peščari i to tokom vežbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Jedan specijalac Vojske Srbije nestao, a drugi teško povređen prilikom skoka iz helikoptera

U pitanju su iskusni i uvežbani vojni specijalci, koji su tu vežbu sigurno izveli mnogo puta do sada, pa nije jasno šta se tačno desilo. Da li je došlo do iznenadnog udara vetra ili je po sredi neka druga okolnost koja je uticala da ova rutinska vežba pođe po zlu, tek treba da se utvrdi. Moguće je da su možda bili previsoko ili da je helikopter išao brže nego što treba, sve to tek mora da se istraži – objasnio je sagovornik Nova.rs. 

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, do incidenta je došlo u ponedeljak oko 12.15 sati, prilikom vežbe helikopterskog desanta u vodu, na kanalu Dunav–Tisa–Dunav prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa "Orešac".

Nestalog podoficira tražili su ronioci, kao i brodovi sa sonarima, a u potragu se, pored vojske, uključila i žandarmerija.

Povređeni podoficir, koji je odmah prebačen u bolnicu, još uvek je u teškom stanju.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Kamen'čan

    pre 13 dana i 9 sati

    Opičila ga boca u potiljak, izgubio svest, potonuo i utopio se.
    Slično se desilo sa nama na pokaznoj vežbi Jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom CZ Vojvodine na Keju žrtava racije pre tridesetak godina.
    Pošto je novosadski Dauphen 2 bio u kvaru, ronioci su skakali iz beogradskog helikoptera čiji se pilot nije dovoljno nisko spustio, pa su ronioci umesto sa tri iskočili sa šest metara.
    Ronioc Habram (pre par meseci preminuo, RIP) iz Sente nije dovoljno zategao rukom remen ali je preživeo...

    Oceni komentar:
    2
    10
  • Kad bih znao gde bih pao ja bi seo

    pre 13 dana i 8 sati

    Svega ima. Da je meni neko pričao da čovek može da se utopi u sopstvenom čamcu, ne bih verovao.
    Popio, prevrnuo se sa strane čamca da povrati, oblik čamca nije omogućavao da se rukama izvuče, gajka farmerica koja se zakačila nije dozvoli da se prevrne u vodu, panika...
    Utopio se jer mu je glava bila u vodi, a telo u čamcu. Alkohol.
    Svega ima.

    Oceni komentar:
    0
    4