Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji NJ. E. Кajla Skata.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, zvaničnici su izrazili zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje i mnogih zajedničkih projekata koji su do sada uspešno realizovani. Кako su ocenili, kulturna razmena je standardno na visokom nivou, a poseban doprinos daje joj "Američki kutak" koji je krajem prošle godine preseljen u novi, reprezentativan prostor.

Takođe, na sastanku je rečeno da američke kompanije u Novom Sadu dobro posluju i da postoji veliki prostor za unapređivanje prilika u oblasti privrede. Gradonačelnik Vučević zahvalio se na podršci koju Vlada SAD pruža Srbiji u reformskom procesu, a posebno putem Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i naglasio da je Grad Novi Sad uvek spreman da bude ozbiljan partner u tim procesima na lokalnom nivou.


Sagovornici su izrazili nameru da dalje rade na razvijanju prijateljskih veza i realizaciji projekata od opšteg značaja, a posebno je istaknut značaj titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za međunarodnu saradnju i ukupan napredak Novog Sada, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Miloš Vučević horoskop Dom zdravlja Novi Sad štrajk poštara novosađani skupština grada novog sada raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zodijak servisne informacije novi sad bebe novosadsko porodilište dnevni horoskop jkp lisje vremenska prognoza horoskopski znaci isključenje vode elektrovojvodina isključenja struje sahrane novi sad bez struje bez vode pošte srbije Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje betanija raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad