Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji NJ. E. Кajla Skata.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, zvaničnici su izrazili zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje i mnogih zajedničkih projekata koji su do sada uspešno realizovani. Кako su ocenili, kulturna razmena je standardno na visokom nivou, a poseban doprinos daje joj "Američki kutak" koji je krajem prošle godine preseljen u novi, reprezentativan prostor.

Takođe, na sastanku je rečeno da američke kompanije u Novom Sadu dobro posluju i da postoji veliki prostor za unapređivanje prilika u oblasti privrede. Gradonačelnik Vučević zahvalio se na podršci koju Vlada SAD pruža Srbiji u reformskom procesu, a posebno putem Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i naglasio da je Grad Novi Sad uvek spreman da bude ozbiljan partner u tim procesima na lokalnom nivou.


Sagovornici su izrazili nameru da dalje rade na razvijanju prijateljskih veza i realizaciji projekata od opšteg značaja, a posebno je istaknut značaj titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za međunarodnu saradnju i ukupan napredak Novog Sada, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan