APV: Nakon zatvaranja Kovid ambulante zahtevamo hitno vraćanje dečje ambulante

APV: Nakon zatvaranja Kovid ambulante zahtevamo hitno vraćanje dečje ambulante

Nakon jučerašnje odluke o prestanku rada Kovid ambulante koja je bila smeštena u prostoru dečje ambulante na Novom naselju Akcija progresivne Vojvodine (APV) zahteva da se hitno i neodložno Domu zdravlja na Novom naselju vrati dečja ambulanta, koja je ukinuta pre četiri godine.

– Kao što smo već upozoravali, deci na Novom naselju, delu Novog Sada s više od 30.000 stanovnika, bez razloga je uskraćeno pravo na lečenje. U odgovoru na naš zahtev da se to omogući direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat saopštio je da se tokom 2024. ne planira otvaranje dečje ambulante na Novom naselju i da će taj objekat do daljeg ostati Kovid ambulanta. Nedugo nakon toga Bojat je samog sebe demantovao i doneo odluku o zatvaranju Kovid ambulante, što je potpuno logično s obzirom na mali broj novih slučajeva u poslednjih sedam dana u čitavoj Srbiji (127) – navode u saopštenju APV-a.

Zatvorena Kovid ambulanta na Novom naselju

Oni pitaju direktora Doma zdravlja Veselina Bojata "ima li sad neko novo opravdanje da se to ne uradi" i kad će, napokon, deca s Novog naselja moći da se leče u svom kraju, kao i "da li je pravi razlog zapravo sve manji broj pedijatara, što je i priznao u Programu rada Doma zdravlja, i šta je dosad preuzeo da se to promeni?"

APV poziva i člana Gradskog veća za zdravstvo Dragana Stajića da se oglasi i objasni šta je učinio da se reši problem nedovoljnog broja lekara u Domu zdravlja i "čime se uopšte bavi ako ga zdravlje Novosađana ne zanima. "

– Očigledno je da lokalna vlast sa Srpskom naprednom strankom na čelu nema odgovore na ova pitanja, kao ni na druga koja se odnose na sve lošiji kvalitet života građana, komunalne probleme u gradu i da je zbog toga odlučila da joj glavno predizborno oružje bude manipulacija verskim i nacionalnim osećanjima sugrađana. To je već viđena taktika iz devedesetih koju su građani prozreli i zbog će nakon  lokalnih izbora Srpska napredna stranka biti smenjena zajedno sa svim nesposobnim kadrovima – zaključuje Akcija progresivne Vojvodine.

 
Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Nenad

    pre 47 dana i 15 sati

    Lakse im je bilo da proglase Kovid ambulantu pa da skoro nista ne radi jedan zaposlen nego deciji dispanzer gde ih radi desetoro...

    Oceni komentar:
    1
    0
  • Gradjanin

    pre 46 dana i 20 sati

    Alo???!!! Hocete pod hitno da vracate decu u zgradu gde su se skoro 4 godine lecili pacijenti sa kovidom??!! Bez dezinfekcije i oripreme.. Sve vam je politika, pih!

    Oceni komentar:
    1
    0
  • Šanel od Kokoa

    pre 46 dana i 18 sati

    @Gradjanin
    A ko ti je rekao da će vratiti decu u tu zgradu bez da je dezinfikuju? Naravno da će biti dezinfikovana. Samo dežurni pljuvči po drugima, poput tebe, mogu da pomisle suprotno.

    Oceni komentar:
    0
    1