DZNS: Pripreme za povratak u redovan rad službi na Novom naselju, vraća se i Pedijatrija

DZNS: Pripreme za povratak u redovan rad službi na Novom naselju, vraća se i Pedijatrija

PR služba Doma zdravlja "Novi Sad" (DZNS) obaveštava javnost da će se, s obzirom na to da u njihovom objektu na Novom naselju više ne radi Kovid centar, sve službe polako vratiti u redovan rad.

Budući da je Kovid centar neprekidno funkcionisao od marta 2020. godine, prvo je potrebno uraditi kompletnu dezinfekciju objekta – poručuju i ističu da će i služba za koju postoji najveće interesovanje – Služba za zdravstvenu zaštitu dece – takođe biti vraćena u ovaj objekat.

U saopštenju se navodi i da "treba uzeti u obzir i to da je zbog velikog pritiska kojim je ova služba bila izložena, izvestan broj pedijatara napustio Dom zdravlja 'Novi Sad' i otišao u privatni sektor".

– Kako bismo donekle ublažili postojeću situaciju produžili smo ugovor o radu za dvoje pedijatara koji su trebali otići u penziju – navode iz DZNS, mole Novosađane za razumevanje i strpljenje i obećavaju da će "dati sve od sebe da njihove potrebe za zdravstvenom zaštitom budu zadovoljene".

Podsećamo, Služba za zdravstvenu zaštitu dece u ambulanti na Novom naselju ne radi već četiri godine, a juče je Dom zdravlja obavestio Novosađane da Kovid centar ne radi od ponedeljka.

Zatvorena Kovid ambulanta na Novom naselju

APV: Nakon zatvaranja Kovid ambulante zahtevamo hitno vraćanje dečje ambulante

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan