APV: Zbog čega je Novi Sad ponovo poplavljen nakon rekonstrukcije kritičnih saobraćajnica?

APV: Zbog čega je Novi Sad ponovo poplavljen nakon rekonstrukcije kritičnih saobraćajnica?

Novi Sad je sinoć posle jakog pljuska bio potpuno poplavljen.

Akcija progresivne Vojvodine (APV) podseća da se to dogodilo "uprkos najavama gradonačelnika da će ti problemi biti rešeni".

Uložena su ogromna sredstva od grada i republike u rekonstrukciju podvožnjaka u Partizanskoj i Temerinskoj ulici. Izgrađena je nova crpna stanica NGC1 kod Žeželjevog mosta, koja je koštala preko osam miliona evra, a prilikom njene izgradnje najavljeno je da će kompletni severni kanalizacioni sliv grada biti obezbeđen u slučaju ovakvih vremenskih nepogodapodseća APV.

Oni pitaju gradonačelnika Milana Đurića "da li je tokom sinoćnih padavina crpna stanica NGC1 radila punim kapacitetom?"

– Koliko su radovi na Bulevaru cara Lazara na izgradnji kružnog toka uticali na to da južni kanalizacioni sliv ne bude iskorišćen u punom kapacitetu i da li je to uzrokovalo poplave na Limanima? Ko je projektovao rekonstrukciju atmosferske kanalizacije na podvožnjacima u Partizanskoj i Temerinskoj i ko se u ime grada saglasio s projektom? Nakon završetka radova na nadvožnjaku u Partizanskoj ulici gradonačelnik je izjavio da je izvođač radova saobraćajnicu poznatu po zadržavanju vode "doveo do perfekcije". Liči li vam ono što smo imali prilike sinoć da vidimo na perfekciju – pitaju iz ove stranke i dodaju:

Posle mnogobrojnih skandala, uništavanja kulturnog nasleđa i devastiranja komunalnih preduzeća, sad se ponovo pokazalo koliko zaista vrede gromoglasno reklamirane investicije Srpske napredne stranke u gradsku infrastrukturu. Neverovatno je s koliko se bahatosti garnitura na vlasti odnosi prema novcu građana Novog Sada i koliko je dosad straćeno na radove lošeg kvaliteta, koruptivne radnje i zapošljavanje podobnih kadrova. Svaki dan nailazimo na novi dokaz koliko je novosadska lokalna vlast nesposobna, nekompetentna i korumpirana i zbog čega je važno da bude smenjena što pre, na narednim lokalnim izborima.

Oceni vest:
23
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Novosađanin ko kuća

    pre 346 dana i 13 sati

    Odgovor je veoma jednostavan,svi ga znamo - mi bi još malo krali.
    Nije bilo većeg maltretiranja stanovništva,većeg oduzimanja javnog životnog prostora, većeg uništenja zelenila i većih prepravki,ne samo jednom već po 2 i 3 puta jedne te iste stvari.
    Oni to zovu javnim radovima. Ne pominju da u toku tih radova cene materijala budu po 2 i 3 puta veće, učestvuju kumovske i rođačke firme, prave se aneksi ugovora, za tendere znaju samo Oni... kriminalno-političko-organizovanje.
    A rezultate vidimo.

    Oceni komentar:
    2
    20
  • Dusan

    pre 345 dana i 6 sati

    Svi na ulice da se vlast promeni

    Oceni komentar:
    0
    1