Betanija privremeno prestala da šalje imena porodilja medijima

Betanija privremeno prestala da šalje imena porodilja medijima

Betanija je privremeno prestala da šalje medijima spiskove sa imenima porodilja i brojem rođenih beba.

Za danas je samo poznato da je od utorka do srede rođeno 26 beba i to 11 devojčica i15 dečaka, bez navođenja imena majki. Odnosno Betanija je samo objavila broj rođenih beba, ali bez imena i prezimena majki, kako je do sada bila praksa.

Kako objašnjavaju u Kliničkom centru Vojvodine, dostavljanje podataka o porodiljama medijima obustavlja se do dobijanja mišljenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštite podataka o ličnosti i organizovanja obrade predmetnih podataka u skladu sa zakonom.

Podsetimo, lični podaci porodilja iz cele Srbije, najviše iz Novog Sada, grubo su zloupotrebljeni i ustupljeni distributeru adaptiranog mleka, koji ih zasipa reklamnim materijalom.

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci bez vode kaleidoskop kulture radosne vesti novorođenčad betanija almaško groblje institut batut groblje u kaću jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević telep isključenja struje horoskop elektrovojvodina Novosadska toplana havarija na vodovodu sahrane gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja dunav bebe novosadsko porodilište jkp novosadska toplana Miloš Vučević servisne informacije servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad bez struje porodilište