Betanija privremeno prestala da šalje imena porodilja medijima

Betanija privremeno prestala da šalje imena porodilja medijima

Betanija je privremeno prestala da šalje medijima spiskove sa imenima porodilja i brojem rođenih beba.

Za danas je samo poznato da je od utorka do srede rođeno 26 beba i to 11 devojčica i15 dečaka, bez navođenja imena majki. Odnosno Betanija je samo objavila broj rođenih beba, ali bez imena i prezimena majki, kako je do sada bila praksa.

Kako objašnjavaju u Kliničkom centru Vojvodine, dostavljanje podataka o porodiljama medijima obustavlja se do dobijanja mišljenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštite podataka o ličnosti i organizovanja obrade predmetnih podataka u skladu sa zakonom.

Podsetimo, lični podaci porodilja iz cele Srbije, najviše iz Novog Sada, grubo su zloupotrebljeni i ustupljeni distributeru adaptiranog mleka, koji ih zasipa reklamnim materijalom.

Ostatak teksta pročitajte OVDE!

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod detelinara novosadsko porodilište novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad sahrane novi sad isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode novosadska policija novosađani Spens isključenja struje bebe betanija elektrovojvodina JGSP "Novi Sad" bez struje raspored sahrana i ispraćaja klisa jkp lisje servisne informacije novi sad servisne informacije novosadski sajam jkp novosadska toplana matičar novi sad promenada