BLIC: Čelnici Sremskih Karlovaca na hranu i piće potrošili 1,5 miliona dinara iz budžeta

BLIC: Čelnici Sremskih Karlovaca na hranu i piće potrošili 1,5 miliona dinara iz budžeta

Opština Sremski Karlovci, na čijem je čelu Nenad Milenković, na hranu i piće u restoranima za godinu dana potroši oko 1,5 miliona dinara iz budžeta. To je više nego što troši susedni Novi Sad, koji je 40 puta veći.

Za 1,5 miliona dinara, koliko sa porezom na dodatu vrednost staje godišnje ručavanje u restoranima, funkcioneri opštine sa Nenadom Milenkovićem na čelu, kako "Blic" prenosi mogli su da plate jeftiniji ručak sa dnevnog menija nekog restorana bar za od 8.750 stanovnika opštine.

Da je za malu, kulturnim nasleđem bogatu opštinu 12.500 evra za godišnje ručavanje mnogo, pokazuje i poređenje sa susednim Novim Sadom, gradom koji ima skoro 40 puta veći broj stanovnika od Karlovaca i administrativni je centar.

Kabinet novosadskog gradonačelnika ove godine zaključio je jedan ugovor za restoran s internacionalnom kuhinjom vredan 450.000 dinara, dok je Gradsko veće za prošlu godinu zaključilo dva ugovora za restorane sa domaćom i internacionalnom kuhinjom koji staju skoro pola miliona dinara. Gradonačelnik i Gradsko veće Novog Sada kako "Blic" prenosi na smenu zaključuju godišnje ugovore sa restoranima, pa tako računica pokazuje da funkcioneri malih Sremskih Karlovaca potroše na kafane milion dinara godišnje više nego kolege iz glavnog grada Vojvodine.

Da čelnicima Karlovaca nije svejedno u koje restorane odlaze, pokazuje i to što im za ručak nije teško da odu do Novog Sada, pošto se jedan od dva restorana koje zakupljuju nalazi u tom gradu. U Sremskim Karlovcima, prema ugovoru zaključenom prošle godine, jedu riblje specijalitete i to one dobro poznate kao što su dunavski som u više varijanata, ali i one ekstravagantne kao što je dimljena pastrmka.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan