"Čistoća" uklonila preko 40 divljih deponija i uredila 52 javne površine u Novom Sadu

"Čistoća" uklonila preko 40 divljih deponija i uredila 52 javne površine u Novom Sadu

JКP "Čistoća" Novi Sad je saopštilo da su ove nedelje pojačanim intenzitetom uklanjane divlje deponije sa novosadskih ulica, kako bi grad bio uredan i čist, te da se ne bi širio neugodan miris zbog truljenja komunalnog otpada koji je direktno izložen suncu i visokim temperaturama.

Prema nalogu komunalne inspekcije ukonjeno je više od 40 divljih deponija, što je godišnje blizu 11.000 kubika smeća, dok su po prijavama građana očistili i uredili oko 52 javne površine, na kojoj su nemarni građani rasuli komunalni otpad.

Кrupni, kabasti otpad, stara sanitarna oprema i šut ne odlažu se u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini već u veliki kontejner za krupni otpad. Akcija jesenjeg uklanjanja krupnog otpada počinje od sledeće nedelje, a o mestu i vremenu gde i kada će biti postavljeni veliki kontejneri možete se informisati putem našeg sajta, Fejsbuk stranice i u medijima. Takođe, krupan otpad možete doneti na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan a prostor gde se istovara pristupačan –  poručuje Vladimir Zelenović, direktor "Čistoće“, a prenosi Dnevnik.rs. 

Zbog velikog broja divljih deponija, koje nemarnih građani prave svakodnevno, JКP "Čistoća" Novi Sad, apeluje na građane da se ponašaju savesno i ne narušavaju higijenu našeg grada. Oni su pozvali Novosađane da im pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće grada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan