Crveni meteoalarm najavljen za nedelju

Crveni meteoalarm najavljen za nedelju

Nailazak hladnog fronta vazduha iz srednje Evrope na tople vazdušne mase u Srbiji doneće vremenske nepogode u severne i zapadne krajeve, večeras i u nedelju.

Upaljen je crveni meteolarm zbog ove najave meteorologa. Nailazak hladnog fronta sa toplim vazdušnim masama manifestovaće se kroz izražene vremenske nepogode u vidu jačih pljuskova i pojave grada, navode iz RHMZ-a.

Očekuje se da će u nedelju pasti više od 30 litara kiše.

Na području Bačke u subotu je na snazi narandžasti meteoalarm, dok će u nedelju u toj oblasti, ali i u Banatu, na snazi biti crveni meteoalarm, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, prenosi Tanjug.

U nedelju će na području Srema, Beograda, Zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i Istočne Srbije na snazi biti narandžasti meteoalarm, dok će u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, biti žuti meteoalarm.

U ponedeljak, 24. juna, vremenske prilike će se poboljšati, pa će na području cele Srbije, osim u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm.

RHMZ napominje da crveni meteoalarm označava vrlo opasno vreme. Kako objašnjavaju, to znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave, koje su takvog inteziteta da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i da budu veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

RHMZ poziva građane da se često informišu o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika i slede naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan