Festival "Novi tvrđava teatar" od 4. do 8. septembra u Čortanovcima

Festival "Novi tvrđava teatar" od 4. do 8. septembra u Čortanovcima

Pozorišni festival "Novi tvrđava teatar" sedmi put će biti održan u Vili Stanković u Čortanovcima od 4. do 8. septembra. Sticajem okolnosti povodom pandemije Kovid-19, ovogodišnje izdanje festivala biće u znatno skraćenom izdanju, jer je prvi zakazani termin morao biti pomeren kada je izbila epidemija, a onda su mnogi gosti iz zvanične selekcije otkazali učešće.

Kako navode organizatori, iako ovaj put nisu bili u mogućnosti da festival realizuju po svom planu, veoma je važno da će se festival ipak održati i da neće biti prekinut kontinuitet.

Selektor i umetnički direktor festival je književnica, dramski pisac i rediteljka Vida Ognjenović, koja je napravila repertoar od svega tri predstave.

Na dan otvaranja biće odigrana drama "Upotreba čoveka" po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, koji će imati reprizu i poslednjeg dana (8. septembra).

Projekat je rađen u koprodukciji - festivala "Novi tvrđava teatar" Novi Sad, Novosadskog pozorišta, festivala Grad teatar Budva i East West Centar Sarajevo.

Sledi dva dana zaredom 5. i 6. septembra dramatizacija čuvenog romana Lava Tolstoja "Ana Karenjina" reditelja Dejana Projkovskog kao i 7. septembra u čast nagrađenih poznata duo drama "Oleana" Dejvida Memeta, u režiji Vide Ognjenović, master predstava ispred Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Isti komad je Ognjenovićeva režirala pre više od dve decenije u Ateljeu 212.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan