FOTO I VIDEO: Hiljadu maturanata plesalo na Trgu slobode

FOTO I VIDEO: Hiljadu maturanata plesalo na Trgu slobode

Oko hiljadu novosadskih srednjoškolaca danas je, tačno u dvanaest sati, zaplesalo maturantski ples sa svojim vršnjacima iz drugih evropskih gradova u okviru manifestacije "European Quadrille Dance Festival".

Učenici završnih razreda osamnaest srednjih škola zaplesali su na Trgu slobode na prve taktove kompozicije Johana Štrausa "Slepi miš" koja se istovremeno emitovala preko satelitskog radija u svim mestima gde se ova manifestacija organizovala.Načelnica Gradske uprave za obrazovanje grada Novog Sada Lidija Tamaš poželela je maturantima sve najbolje u daljem školovanju i pozdravila njihovo učešće u manifestaciji koja ujedinjuje mlade širom starog kontinenta.

- Ova manifestacija simbolizuje i brisanje granica i barijera i upućuje na zajedničke društevne vrednosti za koje treba svi zajedno da se zalažemo. Pa onda neka plešemo – kazala je Tamaš.

Ona je rekla da je Novi Sad evropska omladinska prestonica Evrope sledeće godine i da je ova slika sa trga najbolja pozivnica za ono što grad očekuje naredne godine.


Koordinatorka manifestacije Drinka Kecman rekla je da je iz godine u godinu sve veći broj ljudi i organizacija koji podržavaju ovu manifestaciju.

- Naš zadatak je, kao i prethodne godine, da maturanti istovremeno sa vršnjacima iz oko deset evropskih gradova, plešu za obaranje Ginisovog rekorda u sinhronom plesu. Iako rekord nije oboren, to nije uticao na dobro raspoloženje maturanata – naglasila je Drinka Kecman.


Da bi koreografija bila što bolja, postarali su se instruktori plesa, koji su od početka godine po školama vežbali sa učenicima.

Novi Sad se manifestaciji "European Quadrille Dance Festival" priključio 2007. godine. Nakon završetka zvaničnog dela, kada se zaplesalo čak i "Užičko kolo", maturanti su nastavili zabavu na trgu uz muziku i piće.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan