FOTO I VIDEO: Održano veče regionalnih dizajnera na Serbia Fashion Week-u

FOTO I VIDEO: Održano veče regionalnih dizajnera na Serbia Fashion Week-u

Kongresni centar Master Novosadskog sajma postao je stecište modnih sladokusaca iz Srbije, regiona ali i 20 različitih država sveta. Gosti i posetioci imali su priliku da uživaju u kolekcijama Sanje Veličković iz Slovenije, Milene Vujačić iz Crne Gore i Penne Couture, PRIKa, Zage i Nataše Župac iz Srbije.

Drugo revijalno veče Serbia Fashion Weeka počelo je revijom dizajnerke Sanje Veličković iz Slovenije i mlade dizajnerke Nataše Župac iz Srbije. Sanja Verličković prestavila je svoju kolekciju gde je bela boja haljina, pantalona i suknji bila dominatnija sa raznim crvenim detaljima. Dizajnerka je kombinovala stariji etno trend koji je sada aktuelan. Nataša Župac je prvi put imala prilku da se predstavi na Nacionalnoj nedelji mode, a njene duge elegatne haljine sa lepršavim rukavima i čipkom iz kolekcije “Paunovo pero” publika je ispratila aplauziima.

Foto: Svetlana Braun

Zagorka Kalentić Marković - ZAGA, kreatorka iz Novog Sada, prvi put se predstavila publici Serbia Fashion Weeka. Kreacije veselih, na najbolji način iznele su manekenke ukrašene cvećem u kosi, među kojima je bila i novosadska glumica Jelena Galović, kao i dve najmlađe učesnice Serbia Fashion Weeka, devojčice koje su takođe bile modeli kreatorke ZAGE. Inspiracija za ovu reviju je poznata meksička slikarka Frida Kalo.

- Inspiracija se ogleda u tome što Frida podseća na staru mene, koja je bila sputana i koja nije izlazila iz nekih svojih okvira, a koji su bili određeni nekim drugim poslovima i životom koji sam živela. Frida mi je pomogla da uđem u ovaj novi svet koji me je pokrenuo kao umetnicu - izjavila je ZAGA i dodala da poručuje svim mladim devojkama da se okrenu sebi i da veruju u sebe

Foto: D. Ljuboja

Druge večeri Serbia Fashion Weeka zapaženu reviju imale su i dve sestre, Nina i Nela osnivači brenda PENNA COUTURE. Revija koja je impresionirala publiku bila je praćena moćnim efektima. Devojka sa sjajnim krilima otvorila je ovu reviju koju su ulepšale i dve predivne devojčice.

- Ove godine smo uradile nešto što drugi nisu očekivali. Navikli su od nas da imamo elegantne kolekcije, međutim ovaj put smo radile sa drugačijim materijalima - izjavile su Nina i Nela i dodale su da su ovaj put imale inspiraciju same sebi i da one to lično vole da nose.

U publici su sedeli brojni fanovi sestara koji ih svuda prate, a među njima bila je i reprezentativka Srbije u košarci, Milica Dabović.

Foto: Svetlana Braun

Kolekcijom koja obiluje šarenim bojama u kojoj su dominirale žuta, zelena i crvena predstavila se Milena Vujačić. Njena kolekcija je inspirisana Venecijom i baroknim stilom, na odeću prenešeno kao sa slikarskog platna. Interesantni modeli i odlična muzika učinili su da svi prisutni uživaju u dobroj atmosferi.

Drugo revijalno veče Srbia Fashion Weeka zatvorila je revija predstavila modne kreatorke i osnivača kompanije “Prik”, Dušica Županac. Prik je predstavio elegatne duge haljine u beloj boji, duboke crne suknje, pantalone i košulje od čipke. Zadovoljna svojim ponovnim predstavljanjem na Serbia Fashion Weeku, prokomentarisala je da je organizacija ovog događaja dostigla veoma visok nivo.

 

NAJAVA: Današnji seminar u 12 časova u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu održaće čuveni Donald Potar, nekadašnji generalni direktor modne kuće Žan Pol Gotje na temu „Budućnost mode: 3 naredne revolucije“.

Tokom večeri očekuju nas revije Martena Van Mulkena iz Holandije, Bate Spasojevića iz Srbije, Mikitik & Jacentik iz Ukraine, Vesne Milošević iz Srbije, Marine Ilić iz Srbije i  Zibre iz Belorusije.

Karte za Serbia Fashion Week u prodaji su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa kao i na sajtu http://gigstix.com

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan