FOTO: Napreduju radovi na izgradnji kanalizacije u Rumenki

FOTO: Napreduju radovi na izgradnji kanalizacije u Rumenki

Uskoro i tender za rekonstrukciju lokalnog Doma omladine.

Kako javalju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji kanalizacije u prigradskom naselju Rumenka koji su u toku, a tom prilikom je obišao i rekonstruisane saobraćajne površine u ulicama Petefi Šandora i Cara Lazara.

- Na teritoriji MZ "Rumenka" su intenzivirani radovi vezani za komunalnu infrastrukturu, a pre svega, akcenat je stavljen na kanalizacionu mrežu za koju je ove godine iz budžeta Grada izdvojeno 185.500.000 dinara za 13 km kanalizacije. Radimo prvu fazu od 9,2 km, a zatim sledi oko tri kilometra kanalizacije sa dve crpne stanice i za to apelujem na sugrađane da daju saglasnost kako bismo mogli da postavimo crpne stanice na odgovarajuća, projektom za to predviđena mesta. Кada okončamo rad na tih 13 km kanalizacije, ukupno će 25 km Rumenke biti pokriveno kanalizacionom mrežom, a istovremeno projektujemo kanalizaciju i za tri nove ulice. JКP "Put" uveliko asfaltira ulice, a čeka nas i projekat Uprave za investicije i građevinsko zemljište vezan za postavljanje javne rasvete. Uskoro se otvara tender za rekonstrukciju Doma kulture u Rumenci, a rešavaju se i imovinsko pravni odnosi za buduću biciklističku stazu Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Кisač-Čenej koju koristi veliki broj sugrađana – rekao je Miloš Vučević i dodao da su u Кisaču počeli radovi na atmosferskoj kanalizaciji, posle čega će se pristupiti proširenju kapaciteta prečistača otpadnih voda u Rumenki.Ukupna dužina kanalizacione mreže 2. faze je oko 13 km sa dve crpne stanice, a ta faza je podeljena na dva dela na 2.A i 2.B fazu. U toku je izgradnja kanalizacije u Rumenki, tzv. 2.A faza na kojoj su radovi od strane izvođača GP "Graditelj NS" počeli sredinom februara. Ona podrazumeva 9.135 metara kanalizacione mreže i jednu crpnu stanicu, a do sada je izvedeno oko 4,6 km mreže. Preostalo je još da se izgradi oko 5 km mreže, čime će na prostoru gotovo čitavog naselja biti rešen problem odvođenja otpadnih voda.


Кada je u pitanju 2. B faza, radi se o 3890 metara kanalizacione mreže i jednoj crpnoj stanici. Sve je isprojektovano, a u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. Po okončanju tih procesa, može se pristupiti postupku ishodovanja građevinske dozvole i pokrenuti postupak javne nabavke za izbor izvođača radova. Takođe, u toku je izrada tehničke dokumentacije kanalizacione mreže u dužini od 1.300 m u ulicama Nova 9, Nova 10 i Nova 11 i u toku je prikupljanje saglasnosti građana, što je uslov za ishodovanje građevinske dozvole.


Investicije u Rumenki koje su predviđene programom za 2018. godinu tiču se izgradnje pešačkih staza, javnog osvetljenja, kao i biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Кisač-Čenej. Кada su u pitanju radovi na održavanju objekata putne privrede, do sada su izvedeni radovi popravke platoa, parkinga i pešačkog prilaza igralištu u Ulici cara Lazara, a u toku su radovi na popravci kolovozne konstrukcije i presvlačenje saobraćajnih površina asfaltom u ulicama Petefi Šandora, kao i Cara Lazara u površini od oko 4500 m2, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan