Fruška gora spremna za 1. maj, od subote kreće "objedinjena naplata" za boravak u Nacionalnom parku (FOTO)

Fruška gora spremna za 1. maj, od subote kreće "objedinjena naplata" za boravak u Nacionalnom parku (FOTO)

Iz JP Nacionaloni park "Fruška gora" ove godine očekuju dolazak preko 400.000 izletnika.

Kako se navodi u saopštenju tog javnog preduzeća, pripreme za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode. Uređeno je preko 55 izletničkih lokaliteta, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine izvršen je tretman suzbijanja krpelja na preko 20 izletničkih lokaliteta.


U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore, preduzete su sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vatrogasne brigade biće u stanju pripravnosti, kontrola ponašanja biće na maksimalnom nivou a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena. poručuju iz Nacionalnog parka "Fruška gora"

- Apelujemo na sve naše posetioce da i sami povedu računa o svojoj bezbednosti, a posebno o bezbednosti dece, da se ponašaju u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem redu JP "Nacionalnog parka Fruška gora", kao i osnovnim pravilima boravka u prirodi (informativni flajer o pravilima ponašanja biće deljen posetiocima prilikom dolaska u Nacionalni park) – kaže se u saopštenju, te dodaje da su obezbeđene vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje.


OBJEDINJENA NAPLATA ZA ULAZAK U ZAŠTIĆENO PODRUČJE: Ovlašćeni radnici JP "Nacionalni park Fruška gora", počev od subote 28. aprila, počeće sa naplaćivanjem "objedinjene naplate za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila" u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku (naplata se vrši samo vikendom).
- Prema Uredbi Vlade Republike Srbije, bila je propisana pojedinačna naplata za svaku navedenu aktivnost od 120 dinara, a odobrenjem za objedinjenu naknadu, u skladu sa svojim mogućnostima, potrudili smo se da izađemo u susret našim posetiocima – kažu iz Nacionalnog parka.


- Molimo sve posetioce da ne ostavljaju svoj trag u prirodi ostavljanjem otpada već odgovornim ponašanjem, na prvom mestu tako što će nakon svog boravka odložiti smeće u zatvorene kese i poneti sa sobom do najbliže kante ili kontejnera. Vatra sme da se loži samo na za to označenim mestima, a posetiocima će pored svih uređenih ložišta na raspolaganju biti drva koja je Nacionalni park pripremio. Od izuzetne važnosti je napomena da se vatra nakon upotrebe mora obavezno ugasiti –
naglašavaju iz NP "Fruška gora", te poručuju da nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite, koja su posebno obeležena.


- Očekujemo da svi posetioci Nacionalnog parka čuvaju prirodu Fruške gore i da svaki korišćeni prostor za sobom ostave onakavim kakav bi želeli da sledeći put zateknu. Lep provod i ugodan boravak u prirodi tokom Prvomajskih praznika svim ljubiteljima prirode, ispred JP "Nacionalni park Fruška gora" želi v. d. direktora Radoslav Krunić 
kaže se na kraju saopštenja tog javnog preduzeća.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan