Fruška gora spremna za 1. maj, od subote kreće "objedinjena naplata" za boravak u Nacionalnom parku (FOTO)

Fruška gora spremna za 1. maj, od subote kreće "objedinjena naplata" za boravak u Nacionalnom parku (FOTO)

Iz JP Nacionaloni park "Fruška gora" ove godine očekuju dolazak preko 400.000 izletnika.

Kako se navodi u saopštenju tog javnog preduzeća, pripreme za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode. Uređeno je preko 55 izletničkih lokaliteta, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine izvršen je tretman suzbijanja krpelja na preko 20 izletničkih lokaliteta.


U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore, preduzete su sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vatrogasne brigade biće u stanju pripravnosti, kontrola ponašanja biće na maksimalnom nivou a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena. poručuju iz Nacionalnog parka "Fruška gora"

- Apelujemo na sve naše posetioce da i sami povedu računa o svojoj bezbednosti, a posebno o bezbednosti dece, da se ponašaju u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem redu JP "Nacionalnog parka Fruška gora", kao i osnovnim pravilima boravka u prirodi (informativni flajer o pravilima ponašanja biće deljen posetiocima prilikom dolaska u Nacionalni park) – kaže se u saopštenju, te dodaje da su obezbeđene vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje.


OBJEDINJENA NAPLATA ZA ULAZAK U ZAŠTIĆENO PODRUČJE: Ovlašćeni radnici JP "Nacionalni park Fruška gora", počev od subote 28. aprila, počeće sa naplaćivanjem "objedinjene naplate za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila" u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku (naplata se vrši samo vikendom).
- Prema Uredbi Vlade Republike Srbije, bila je propisana pojedinačna naplata za svaku navedenu aktivnost od 120 dinara, a odobrenjem za objedinjenu naknadu, u skladu sa svojim mogućnostima, potrudili smo se da izađemo u susret našim posetiocima – kažu iz Nacionalnog parka.


- Molimo sve posetioce da ne ostavljaju svoj trag u prirodi ostavljanjem otpada već odgovornim ponašanjem, na prvom mestu tako što će nakon svog boravka odložiti smeće u zatvorene kese i poneti sa sobom do najbliže kante ili kontejnera. Vatra sme da se loži samo na za to označenim mestima, a posetiocima će pored svih uređenih ložišta na raspolaganju biti drva koja je Nacionalni park pripremio. Od izuzetne važnosti je napomena da se vatra nakon upotrebe mora obavezno ugasiti –
naglašavaju iz NP "Fruška gora", te poručuju da nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite, koja su posebno obeležena.


- Očekujemo da svi posetioci Nacionalnog parka čuvaju prirodu Fruške gore i da svaki korišćeni prostor za sobom ostave onakavim kakav bi želeli da sledeći put zateknu. Lep provod i ugodan boravak u prirodi tokom Prvomajskih praznika svim ljubiteljima prirode, ispred JP "Nacionalni park Fruška gora" želi v. d. direktora Radoslav Krunić 
kaže se na kraju saopštenja tog javnog preduzeća.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bebe šoping centar promenada jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja novosađani Isključenje struje Spens jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad novorođenčad novosadsko porodilište isključenja struje isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija sahrane novi sad promenada elektrovojvodina klinički centar vojvodine matičar novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad Aleksandar Vučić betanija