MINISTARSTVO: Pet neradnih dana za praznovanje Prvog maja i Uskrsa

MINISTARSTVO: Pet neradnih dana za praznovanje Prvog maja i Uskrsa

Pravoslavni vernici u Srbiji imaće za uskršnje i prvomajske praznike pet neradnih dana, a ukoliko su zaposleni to znači da na posao neće ići od petka, 30. aprila, do srede, 4. maja, odlučilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pošto ove godine praznik rada pada u subotu, a Uskrs se proslavlja u nedelju, 2. maja, to znači da će građani Srbije koji ovaj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru odmarati pet dana, prenosi"Blic". 

Kako su ovu odluku objasnili iz Ministarstva, po Zakonu o državnim i verskim praznicima u Srbiji, ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici "padne" u nedelju – ne radi se prvog narednog radnog dana.

Ali, pošto će se ove godine praznovati drugi dan Uskrsa u ponedeljak, 3. maja, drugi dan Praznika rada – koji pada u nedelju 2. maja – prenosi se na prvi naredni radni dan, a to znači na utorak, 4. maj.

Uskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka 30. aprila, do drugog dana Vaskrsa, koji se proslavlja u ponedeljak 3. maja.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan