MUP: Novosađanin koji je povredio Predraga Voštinića vozio je pod dejstvom alkohola

MUP: Novosađanin koji je povredio Predraga Voštinića vozio je pod dejstvom alkohola

Vozač "škode" koji je u nedelju uveče udario Predraga Voštinića, aktivistu Lokalnog fronta iz Kraljeva, autom je upravljao pod dejstvom alkohola, potvrdili su iz kraljevačke policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć oko 19.30 časova, u Adranima kod Kraljeva, a u kojoj je povređen 48-godišnji biciklista.

Policija je alkotestiranjem utvrdila da je 24-godišnji muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku nezgode upravljao "škodom", bio pod dejstvom alkohola, a po nalogu tužioca naložena je dodatna analiza – kažu iz policije.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac u Kraljevu u prisustvu pripadnika saobraćajne policije.

Podsetimo, Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta povređen je nedelju uveče u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama. 

Automobilom s NS tablicama napadnut aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva


Osude napada

Mnoge opozicione partije, građanski pokreti im pojedinci oštro su osudili napada na aktivistu iz Kraljeva.

Pored, naravno, i samog Lokalnog fronta koji o ovom događaju izveštava javnost, zvanična saopštenja poslali su nam iz Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV-V), Stranka slobodne i pravde (SSP), GP Bravo...

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno je osudila ovaj napad.

Sumnje da ovaj napad nije slučajan i da je vezan za politički aktivizam Voštinića, jasan su poziv nadležnim državnim da pod hitno utvrde sve detalje napada i o njima obaveste javnost poručio je portparol LSV-a i naglasio da ova stranka insistira od vlasti da objave imena napadača.

Demokratska stranka pružila je podršku Voštiniću i zatražila da odgovorni budu adekvatno kažnjeni u najkraćem mogućem roku. 

Opis događaja ne ostavlja ni zrno sumnje se radi o ozbiljnom napadu na Predraga Voštinića, da to nije bila nikakva slučajnost, već pokušaj ubistva, i u interesu je javnosti da nadležni organi već danas podele informacije sa medijima o događaju, a posebno da čujemo više o motivima napada. Važno je da ne bude sakriveno od očiju javnosti ko su napadači - ko je vozio i ko je sve bio u kolima - da li su to kriminalci, političko krilo organizovanog kriminala ili oni koji su pod uticajem propagande Pinka, Hepija, lista Alo i drugih režimskih medija, ali i ko su inspiratori napada na Voštinića – izjavila je portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar koja je pozvala građane da pokažu solidarnost.

SSP ističe da su polomljena ruka, podlivi po glavi i telu Predraga Voštinića, "direktna posledica svega sto ovaj režim radi i svega što ne radi, ne želeći da se bori protiv nasilja".

– Naprotiv, govor mržnje predstavnika vlasti usmeren protiv neistomišljenika, formiranje mafijaških grupa pod pokroviteljstvom države, promocija kriminalaca na televizijama koje koriste nacionalnu frekvenciju i medijima koje država finansira, prouzrokovali su spiralu nasilja kojoj se ne vidi kraj. Novi dokaz za to je divljački napad na Voštinica kome su nanesene teške telesne povrede – poručuju iz ove stranke i zahtevaju od nadležnih da pod hitno procesuiraju počinioce napada kao i da javnost obaveste o njihovim motivima.

"Ukoliko to ne urade onda je jasno da se radi o politički motivisanom napadu kojim su pokušali da zastraše ili eliminišu jos jednog borca za pristojnu Srbiju", navodi PR služba SSP-a uz želju da se Predrag Voštinić brzo oporavavi i vrati njegovim aktivnostima jer je "Srbiji neophodan svaki čovek koji je spreman da se bori protiv ovog kriminalizovanog, bahatog i nestručnog režima".

Građanski pokret Bravo! pruža punu podršku Pedragu (Peđi) Voštiniću, koji je sinoć bio meta  napada automobilom pri čemu je zadobio prelom ruke i više povreda po licu i telu!  

Pozivamo tužilaštvo da pod hitno reaguje i podigne optužnicu protiv počinilaca koji su se više  puta vraćali automobilom kako bi udarili Peđu i oborili ga sa bicikla, čime su ga direktno životno  ugrozili – upozoravaju iz GP Bravo i napominju da neće ćutati i sedeti skrštenih ruku te da će svoje prijatelje i saborce "braniti uvek od svakog  nasilja i zla koje dolazi iz naprednjačke kuhinje mržnje".  

Oni su pozvali sve građane Novog Sada, Vojvodine i Srbije na zajedništvo i da ne podlegu  priticima, da u svojoj sredini zajedno pruže podršku Peđi na svojsten način i u skladu sa  mogućnostima, "kako bi svima poslali poruku da je Srbija protiv nasilja i da smo spremni da se  borimo za bolju Srbiju!".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • IZNOGUD

    pre 233 dana i 4 sata

    Kako LSV nije ranije osudila ludovanje Nenada Čanka motornim sankama po centru grada ? Kako nije osudila kada je tukao štakama čoveka u kafani u Ribnjaku ? LSV da nekoga osudjuje...????

    Oceni komentar:
    1
    1