"Novosti": Cene zakupa stanova u Novom Sadu bez većih promena

"Novosti": Cene zakupa stanova u Novom Sadu bez većih promena

Od kraja avgusta do oktobra u svim univerzitetskim gradovima povećana je potražnja za iznajmljivanjem kvadrata. Najtraženiji su mali stanovi, a kirije su slične prošlogodišnjim.

U Novom Sadu cene su možda tek za koji procenat više.

- Studenti najviše traže opremljene garsonjere na atraktivnim lokacijama u blizini fakulteta ili na saobraćajnicama koje vode ka univerzitetskom kampusu. Zakupnina takvih stanova je od 150 do 200 evra mesečno. Na taj iznos treba dodati i troškove za komunalije – rekao je za "Novosti" Dragan Rabatić, direktor "Solis nekretnina".

Veći stanovi, na Limanu ili u drugim delovima grada, mogu da se zakupe za nešto manje novca, od 100 do 120 evra mesečno, ali su u tim slučajevima znatno veće dažbine, tako da se studentska populacija uglavnom odlučuje za stanove sa manje "kvadrata".

Rabatić dodaje da je mali rast cena stanova za iznajmljivanje u Novom Sadu rezultat uobičajene dinamike na tom tržištu, odnosno povećane tražnje krajem avgusta, u septembru i početkom oktobra.

Za studente koji su upisali neki od fakulteta u Beogradu, može biti značajna informacija da se cene garsonjera i jednosobnih stanova kreću od 150 do 300 evra.

Cene privatnog smeštaja za studente Univerziteta u Kragujevcu, kreću se od 80 pa do više od dve stotine evra mesečno, u zavisnosti od lokacije i veličine stana. U tu cenu nisu uračunati troškovi za komunalije.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan