Od sledeće godine veći porez na imovinu u NS

Od sledeće godine veći porez na imovinu u NS

Cena kvadrata u prvoj gradskoj zoni biće za dve hiljade viša nego u 2016.

Kako javlja portal 021.rs, gradsko veće utvrdilo je prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti na teritoriji grada za 2017. godinu na osnovu kojeg se plaća porez na imovinu, a koji su u proseku veći za nekoliko stotina dinara u odnosu na ovu godinu.

Tako će za prvu zonu – koja obuhvata pretežno Centar, Limane, Grbavicu i Rotkvariju – cena kvadrata za stan iznositi 102.455 odnosno za 2.000 dinara više nego 2016. godine, dok je u drugoj zoni, gde su Novo naselje, Detelinara, Podbara, Salajka i deo Telepa, cena kvadrata određena u visini od 90.248 dinara, što je nepunih 2.000 dinara više.

Prema predlogu Gradskog veća, u trećoj zoni – koja obuhvata deo Telepa, Klisu, Adice, Futog, Veternik, Sajlovo, delove Petrovaradina i Sremske Kamenice – cena kvadrata određena je u visini od 46.726, odnosno viša je za oko 1.000 dinara u odnosu na ovu godinu.

U četvtoj zoni – gde se nalaze Šangaj, Rumenka, Čenej i druga prigradska naselja – prosečna cena kvadrata za utvrđivanje poreza na nepokretnost određena je u visini od 44.000 dinara, a u petoj zoni, gde su preostala prigradska naselja kao što su Bukovac, Ledinci, Begeč i druga – na visini od 39.000 dinara. U ove dve zone cene kvadrata nisu menjane.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop Republički hidrometeorološki zavod RHMZ novosadska policija mup novi sad elektrovojvodina servisne informacije horoskop isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bebe novosađani raspored sahrana novi sad bez vode novorođenčad betanija jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište horoskopski znaci Isključenje struje sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija sremski karlovci crna hronika servisne informacije novi sad isključenje vode