Od sledeće godine veći porez na imovinu u NS

Od sledeće godine veći porez na imovinu u NS

Cena kvadrata u prvoj gradskoj zoni biće za dve hiljade viša nego u 2016.

Kako javlja portal 021.rs, gradsko veće utvrdilo je prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti na teritoriji grada za 2017. godinu na osnovu kojeg se plaća porez na imovinu, a koji su u proseku veći za nekoliko stotina dinara u odnosu na ovu godinu.

Tako će za prvu zonu – koja obuhvata pretežno Centar, Limane, Grbavicu i Rotkvariju – cena kvadrata za stan iznositi 102.455 odnosno za 2.000 dinara više nego 2016. godine, dok je u drugoj zoni, gde su Novo naselje, Detelinara, Podbara, Salajka i deo Telepa, cena kvadrata određena u visini od 90.248 dinara, što je nepunih 2.000 dinara više.

Prema predlogu Gradskog veća, u trećoj zoni – koja obuhvata deo Telepa, Klisu, Adice, Futog, Veternik, Sajlovo, delove Petrovaradina i Sremske Kamenice – cena kvadrata određena je u visini od 46.726, odnosno viša je za oko 1.000 dinara u odnosu na ovu godinu.

U četvtoj zoni – gde se nalaze Šangaj, Rumenka, Čenej i druga prigradska naselja – prosečna cena kvadrata za utvrđivanje poreza na nepokretnost određena je u visini od 44.000 dinara, a u petoj zoni, gde su preostala prigradska naselja kao što su Bukovac, Ledinci, Begeč i druga – na visini od 39.000 dinara. U ove dve zone cene kvadrata nisu menjane.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan