Podrška i solidarnost: Transmena i Otvorena kuhinja u Crnoj kući (FOTO i VIDEO)

Podrška i solidarnost: Transmena i Otvorena kuhinja u Crnoj kući (FOTO i VIDEO)

U uobičajenom terminu za održavanje veganske večere, sredom uveče, juče je u  Omladinskom centru CK13 održana i "besplatna radnja" – Transmena, u organizaciji aktivističke grupe "Izađi".

Transmena

Psihološkinja Jovana Kostevski aktivno radi u ovoj grupi kao saradnica za terenski rad sa zajednicom, fokusirajući se na kreiranje sigurnih prostora i događaja za LGBT mlade u njihovom društvenom centru, ali i u drugim mestima u Novom Sadu i širom Srbije. Jedan od dugotrajnih i uspešnih događaja u okviru grupe je upravo Transmena, koja pruža podršku trans i kvir osobama koji iz različitih razloga često nemaju priliku da pronađu odeću koju bi želeli za sebe, nudeći im mogućnost besplatne radnje – po sistemu razmene. 



– 
Ovaj događaj se već duže vreme održava, a posetioci su dobrodošli da donesu ili ponesu stvari koje odgovaraju njihovom rodnom identitetu. Takođe, oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, ali žele da doniraju garderobu, mogu to učiniti putem društvenog centra – ističe Jovana.

Veganska večera

Sinoćna Transmena organizovana je u kombinaciji sa veganskom večerom, koju priprema kolektiv Otvorene kuhinje, a cena je – donacija.


Ova inicijativa pruža, ne samo materijalnu podršku, već i priliku za zajedničko okupljanje i druženje.

Osim mogućnosti da probate različita veganska jela, svi zainteresovani mogu da se priključe i zajedničkoj pripremi hrane ili da saznaju više o veganstvu.

Na jučerašnjem događaju bilo je oko 50 ljudi, iako je, kako saznajemo, prethodni bio posećeniji zbog lepšeg vremena.

Na meniju je bio rižoto, a za dezert – pita s jabukama. 


Sledeća veganska večera planira se za 4. maj, ali svakako pratite objave na Fejsbuk stranici Crne kuće, a ukoliko želite da se priključite Otvorenoj kuhinji, poziv za volontere je uvek otvoren.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by mojnovisad.com (@mojnovisadcom)

Zabeležila: Jovana Radin

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan