Pokret za preokret: Da li je pruga od Novog Sada do Beograda pokrivena kamerama?

Pokret za preokret: Da li je pruga od Novog Sada do Beograda pokrivena kamerama?

Pokret za preokret (PZP) pita ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Gorana Vesića i Železnice Srbije zašto železnička pruga od Beograda do Novog Sada nije adekvatno obezbeđena.

Već drugi put od puštanja u saobraćaj dolazi do prekida ili usporavanja saobraćaja zbog krađe vitalnih elemenata železničke infrastrukture. Brzina na pojedinim delovima pruge juče je sa 200 km na čas bila smanjena na 20 km na čas, a pojedini polasci su otkazani. Time se ugrožavaju životi putnika na ovom pravcu jer niko ne može biti siguran šta će i kada biti demontirano sa te pruge – smatra PZP.

Polazak Sokola iz NS otkazan zbog krađe delova kontaktne mreže

Oni navode da nije jasno kako lopovi mogu da pristupe tim elementima, ako postoji adekvatna ograda i ako postoji video nadzor pruge i dodaju: "Ili video nadzora nema?" 

Postavljamo pitanje kako su sa stotinama kamera obezbeđene ulice u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima, kao i skupovi opozicije i građanskih aktivista poput Šodroša, gde se kamere nalaze na krošnjama drveća, a tako važan železnički pravac nije. Tražimo odgovor na pitanje koliko je ova pruga sigurna za putnike i šta će se preduzeti da se ovaj problem trajno reši – stoji na kraju saopštenja Pokreta za PREOKRET.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • ZTO Novi Sad

    pre 470 dana i 10 sati

    Preporučili bismo vam da tražite informacije od javnog znacaja od Infrastrukture železnice Srbije, da dostavi podatke o Sektoru zaduzenom za bezbednost, šta su preduzeli po navedenom problemu ?

    Oceni komentar:
    0
    0