Poljoprivredni sajam u Novom Sadu počinje 15. maja

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu počinje 15. maja

Ovogodišnji 85. međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 15. do 21. maja na Novosadskom sajmu.

Ovogodišnji Poljoprivredni sajam obeležiće nacionalna izložba stoke, izložba organske hrane i proizvoda sa oznakom geoporekla, veliki broj poslovnih dešavanja u Kongresnom centru, Poklon-igra za posetioce i kao najznačajniji segment izložba poljoprivredne mehanizacije.

- Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetno interesovanje posetilaca. Sve što je izloženo na najprestižnijim samovima biće izloženo u Novom Sadu. Verujem da će posetiocima biti interesantni popusti, koje će odobravati članice Poslovnog odruženja, kao i finansijske institucije. Ti popusti će biti od 3 do 10 odsto. Izložba poljomehanizacije zauzeće trećinu izložbenog prostora. Zadovoljstvo predstavlja i činjenica da će se na Samu pojaviti i IMT koji je kupio indijski TAFE - rekao je izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.

- Poljoprivredni sajam je tradicionalno mesto gde budu izloženi nagrađeni eksponati sa sajmova u Bolonji, Hanoveru ili Parizu. Posetioci će videti identične ili modifikovane modele ovih mašina. Sve u skladu sa motom "Pametne tehnologije, zelena budućnost". Ne može se zaobići pitanje finansiranja. Biće tu fondovi Prosperitati, nacionalni fondovi, IPARD - rekao je generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za one koji na Novosadski sajam dođu u okviru kolektivne posete, u grupama većim od 15 osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

Porodični dan je u petak, 18. maja. Toga dana cela porodica, sa decom do 16 godina, može da poseti Sajam uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan