"Pozitivan koncert" u subotu u "Šamroku"

"Pozitivan koncert" u subotu u "Šamroku"

Udruženje "Prevent" iz Novog Sada od 2004. obeležava Svetski dan borbe protiv Side, a poslednjih sedam godina organizuje "Pozitivan koncert".

Koncert ima za cilj da posetioce podseti na važnost prevencije i zdravih stilova života, da ih informiše o HIV-u, pruži im priliku za razgovor i obezbedi novogodišnje paketiće za decu koja žive sa HIV-om.

Bendovi će nastupiti na Svetski dan borbe protiv Side, 1. decembra, u "Šamrok baru" (Mite Ružića 5). Početak je u 22 sata, a ulaz je besplatan.

Nakon laganog uvoda u sedmi "Pozitivan koncert" koji će prirediti "Šinobusi" specijalnim akustičnim setom, veče će se nastaviti žestoko uz pank rok bend "Čupavci". Tokom večeri u "Šamrok baru", kao i ulicama Mite Ružića i Laze Telečkog patroliraće "Kondom policija" koja će sa prolaznicima i posetiocima razgovarati o HIV-u i obeležavanju ovog važnog datuma.

"Šinobusi" se kreću po šinama rok, bluz i pop muzike. Tekstovi su većinom na srpskom jeziku i često su poetski obojeni. Prvim albumom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama” započeli su svoje diskografsko putovanje. Dve godine kasnije poveli su nas drugim albumom “U pravcu jablanova”, a “Vagon za provetravanje tunela” predstavili su 2010.

Od sredine 2005. godine, od kada bend počinje intenzivnije nastupati, "Šinobusi" su održali preko 500 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Švajcarskoj.

Krajem 2013. godine objavljen je album pod nazivom “Nebo od skaja”, a bend je proslavio desetogodišnjicu rada. Prošle godine objavili su peti studijski album “Ljubav i dalje diše”.

Tokom svih ovih godina svojim pesmama i muzikom osvajali su publiku širom zemlje, regiona, ali i Evrope, a 1. decembra pred domaćom publikom u Novom Sadu osvojiće vas još jednom specijalnom akustičnom izvedbom svojih popularnih pesama.

"Čupavci" su pank rok grupa iz Siriga. Obeležavaju period odrastanja, te su u skoro istom sastavu punih 13 godina. Uspeli su da prevaziđu osnovnoškolski puberter, tinejdžersku groznicu i adolescenciju. Sa sobom nose pozitivnu energiju proizvedenu svirkom i stvarima koje smatraju vrednijim od današnjeg škarta. Iza sebe imaju EP pod nazivom “To sam ja” a trenutno rade na novim pesmama. Kao uvod tome, snimili su pesmu “Put” i time najavlili novi materijal.

"Pozitivan koncert" organizuje Udruženje "Prevent" iz Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Side u partnerstvu sa Udruženjem "Remiks" i "Šamrok barom". Podršku realizaciji ovog projekta dala je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan