PZP: Da li će garaža u okviru Instituta u Kamenici biti komercijalni objekat koji ubira prihode od pacijenata?

PZP: Da li će garaža u okviru Instituta u Kamenici biti komercijalni objekat koji ubira prihode od pacijenata?

Gradski odbor Pokreta za preokret (GrO PZP) Novi Sad traži da se saopšte svi podaci vezani za raspisivanje tendera za izgradnju "javne garaže" u oviru Instituta u Sremskoj Kamenici.

Pokret za preokret se zalaže da klinički centri, domovi zdravlja, porodišta imaju obezbeđen besplatan parking za pacijente i zdravstveno osoblje, a ako bi ova "javna garaža" predstavljala komercijalni objekat za ubiranje prihoda od pacijenata i zaposlenih, tome se oštro protivimo. Ne prihvatamo da se ubiraju dodatni prihodi od obolelih, kada oni svoje obaveze izmiruju kroz zdravstvene doprinose. Država od doprinosa treba da obezbedi dovoljan broj besplatnih parking mesta ispred Instituta u Sremskoj Kamenici, gde dolaze pacijenti sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, kao i ispred drugih zdravstvenih ustanova. Nemoralno je da se ovim kategorijama naplaćuje parkiranje, pogotovo imajući u vidu da svaki tržni centar ili većina kafana i ugostiteljskih objekata ima besplatan parking za kupce i goste. Pitamo se da li je normalno da trgovački lanci i ugostitelji više vode računa o svojim kupcima i gostima od države o pacijentima – navodi se u saopštenju.

Naime, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je raspisala tender za pripremu dokumentacije za izgradnju javne garaže kao i saobraćajnih površina u okviru jedne od najznačajnijih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, odnosno Instituta u Sremskoj Kamenici.

Planira se izgradnja javne garaže u Institutu u Kamenici, "manji broj stabala biće uklonjen"


Pokret za preokret pita Upravu za kapitalna ulaganja ko će gazdovati tim objektom i da li je tačno da će on biti predat na upravljanje "Parking servisu" iz Novog Sada, te da li je jedna od mogućnosti da bude dat u koncesiju privatnim investitoru.

Tender za izgradnju javne garaže, koja će puniti nečije novčanike nije kapitalno ulaganje u korist građana već na njihovu štetu jer se njihovim novcem gradi objekat preko kog bi se od njih ubirao dodatni prihod. Ukoliko se gradi garaža koja se ne bi naplaćivala, Pokret za preokret bi u tom slučaji za izgradnju takve investicije dao punu podršku – zaključuje GrO PZP-a.

Podsećamo, iz ovog pokreta su pre nekoliko nedelja zatražili da se ukine naplata parkiranja ispred kliničkih centara, dečjih bolnica, domova zdravlja i porodilišta... 

PZP traži ukidanje naplate parkinga ispred zdravstvenih ustanova 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan