Raspisan konkurs za veliko uređenje centra Novog Sada

Raspisan konkurs za veliko uređenje centra Novog Sada

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje uređenja dela gradskog jezgra.

Kako se navodi u dokumentaciji predočenoj na sajtu UGZI, predmet konkursa je izrada idejnog rešenja uređenja javnih prostora dela gradskog jezgra u Novom Sadu – prostor Pozorišnog trga sa neposrednim okruženjem objekta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Trg slobode, delovi ulica Modene, Кralja Aleksandra i Njegoševe.

- Cilj je da se kroz kvalitetno osmišljeno uređenje površina javne namene i svih elemenata koji doprinose boljoj funkcionalnosti, estetici i kvalitetnom funkcionisanju ovog izuzetno vrednog urbanog fragmenta Grada Novog Sada, aktiviraju svi potencijali ovog prostora i poveća njegova atraktivnost, i stvori kvalitetno ambijentalno uređenje, koje treba da bude privlačno različitim grupama korisnika, i usklađeno sa uslovima zaštite graditeljskog nasleđa – kaže se u konkursnoj dokumentaciji, navodeći kao osnovne zadatke parterno i hortikulturno uređenje, izbor urbanog mobilijara i javne rasvete prostora, kao i predlog fazne realizacije.


- Ono što je izazov za učesnike ovog konkursa, odnosno primarni zadatak i cilj, jeste da svojom kreativnom idejom, osećajem za celovitost, sluhom za istorijsku slojevitost, a svesnošću o potrebama savremenog funkcionisanja i življenja grada, osmisle kvalitetno rešenje za "urbani tepih", prostor koji je "između", koji povezuje, odvaja, usmerava, dočekuje i kao takav kompletira jednu koherentnu, skladnu sliku celokupne urbane strukture ovog izuzetno vrednog dela grada
– navodi se u dokumentaciji ove javne nabavke.

Početak konkursnog roka je 13. februar 2018. godine, a krajnji rok za predaju ponuda (konkursnog rada) je 20. april 2018. godine, do 12 časova, navode u UGZI.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadska policija intervju novosađani mural raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad bez struje raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad" betanija bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina isključenja struje jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje isključenje vode sahrane novi sad klisa JKP Vodovod i kanalizacija bez vode servisne informacije jkp novosadska toplana izmena trase autobusa izmena režima saobraćaja horoskop novosadsko porodilište novorođenčad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu