Šetnje penzionera utorkom, petkom i nedeljom, najavljen povratak novinara na konferencije kriznog štaba

Šetnje penzionera utorkom, petkom i nedeljom, najavljen povratak novinara na konferencije kriznog štaba

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare, epidemiolog Predrag Kon je najavio da će stariji od 65 godina u Srbiji moći posle praznika da idu u šetnju utorkom, petkom i nedeljom, ali u vreme policijskog sata.

Izlasci će im biti dozvoljeni u trajanju od pola sata, u prečniku od 600 metara, odnosno oko 300 metara udaljenosti od prebivališta, u bilo koje vreme tokom zabrane kretanja za ostale građane.

Doktor Kon je izjavio da mora da kaže da mi "odlično stojimo" i da sa drugim zemljama treba porediti procenat smrtnosti. On je dodao da nije ista situacija u svim delovima zemlje i da je u Beogradu vidljivo da se gasi i gubi potencijal virusa.  

Kako je izjavila Dr Kisić Tepavčević, među prvim merama ublažavanja biće i povratak novinara na konferencije za štampu kriznog štaba.

Mi više volimo direktnu interakciju sa vama jer nam mnogo pomažete u borbi protiv ove bolesti. Nadam se da ćemo se uskoro družiti – poručila je Kisić novinarima koji su proteklih dana slali pitanja mejlom jer im nije bilo dozvoljeno prisustvo.

Sledeća konferencija će biti u ponedeljak, 20. aprila dok će u nedelju rezultati biti objavljeni na sajtu covid19.rs, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan