TIODOROVIĆ: Još dugo neće biti isto kao pre epidemije

TIODOROVIĆ: Još dugo neće biti isto kao pre epidemije

Dr Branislav Tiodorović izjavio je da je glavni zadatak, kada prođe prvi talas epidemije, da se radi na preventivi i da se svi pridržavaju propisanih mera.

On je naveo da su dve mere ključne – nošenje zaštite opreme u društvu i držanje distance, a u novim uslovima njima treba dodati fizičku aktivnost i boravak na svežem vazduhu.

Prema njegovim rečima, dobro je to što su parkovi kao i prostori uz reku otvoreni, jer su svež vazduh i šetnja potrebni svakom, naročito posle izolacije.

– Brojke jesu optimistične, ali ne smemo da dozvolimo da nas zavaraju, da se opustimo i ponašamo kao da je sve kao pre. Još dugo neće biti isto kao kada smo živeli pre epidemije – rekao je Tiodorović.

On je naveo i da u šetnji na čistom vazduhu, kraj reke, ako je čovek sam može da skine masku kako bi ga udahnuo, ali ako se neko približi maska se mora vratiti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zorka

  pre 749 dana i 17 sati

  Udahnite duboko, treba glasati--to nedvosmisleno i korona zna. Epidemiolozi su " samo" uklopljeni u sistem. Nemojte "svojom nedisciplinom" posle izbora da stoga Brnabić mora da ojeđena, u krajnjoj brizi, da vrati "mere". Šta bismo mi 65+ zatvorenici, da nema, hvala bogu izbora? Po Fajonki do 2021 ili nekim drugima do 2023, čuvali bismo svoje glave , da zdraviji odemo u 2-3 m, stalan boravak? Ima jedna srećna okolnost, al' još veća sreća, ne zavisi od ljudi. Istina se pomoli "izaoblaka" kada joj se ni ne nadamo.

  Oceni komentar:
  0
  0