"Trofej SK Volej" ove godine u humanitarnom ruhu

"Trofej SK Volej" ove godine u humanitarnom ruhu

Devojčice OK Grbić iz Temerina i dečaci OK Proleter iz Zrenjanina, osvojili su prvo mesto na 12. trofeju "SK Volley – Futog West Streetvolleyball". Tradicionalni turnir ulične odbojke za najmlađe održan je u subotu u dvorištu OŠ "Dositej Obradović". Događaj je imao humanitarni karakter, jer su sredstva od kotizacije preusmerena Humanitarnoj fondaciji "Prvi korak".

Na drugom mestu su se našle odbojkašice Štrand Volley, a iza njih igračice Partizana iz Sremskih Karlovaca. U konkurenciji dečaka srebro je pripalo SK Volley, a bronza ekipi Stražilova iz Sremskih Karlovaca. MVP  turnira bili su Lena Mihaljica iz pobedničke ekipe i Ognjen Pejački iz Zrenjanina.



Takmičenje je tokom prethodnih godina organizovano u junu, ali je zbog pandemije sada održano u oktobru. Učestvovalo je 24 ženskih i 10 muških ekipa. Inicijatori ovog sada već tradicionalnog odbojkaškog susreta su Vasa Mijić, Kristijan Horvat i Slobodan Velemir.



Na turniru je sakupljeno 70.000 dinara za Humanitarnu fondaciju “Prvi korak” koja sprovodi akciju za kupovinu robotizovanog sistema za rehabilitaciju dece. Bojan Kačavenda, upravitelj fondacije, rekao je da se radi o aparatu koji košta 330.000 evra. U Srbiji ga nema ni jedna zdravstvena ustanova, iako godišnje oko 400 mališana ima potrebu za njim. Do sada su prikupili 30.000 evra.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan