Umesto "Autokopa" nova saobraćajnica

Umesto "Autokopa" nova saobraćajnica

Planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije donela je odluku da rušenje nekadašnjeg “Autokopa” na Futoškom putu poveri "MB Kopu" iz Petrovaradina, kao nosiocu posla.

Ovo preduzeće će, zajedno sa firmama "Kosmo-kop" iz Bukovca i "Vojmilović kompani" d.o.o iz Novog Sada imati 30 kalendarskih dana da ukloni objekte komleksa, a za taj posao će dobiti skoro tri miliona dinara s PDV-om, prenosi "Dnevnik".

Razlog za rušenje objekata, kako je navedeno u konkursnoj dokumentacije, je raščišćavanje parcele, jer je na tom mestu predviđena izgradnju saobraćajnice koja bi trebalo da poveže Ulicu Ive Ćipika s Futoškim putem.


Kako prenosi "Dnevnik", planirano je rušenje četiri prizemna objekta ukupne površine više od hiljadu kvadrata. Najveća od četiri zgrade ima 598 kvadrata, dok je površina najmanje 102 metra kvadratna. Reč je o klasično zidanim objektima od pune opeke, od kojih je na dva porušena krovna konstrukcija.

Kompleks "Autokopa" već odavno je napušten, a građani koji žive u okolini i putem našeg portala ukazivali su da delimično urušene zgrade ugrožavaju bezbednost prolaznika, ali i osoba koje tu nelegalno borave.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
14
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad mala matura betanija vremenska prognoza jkp lisje raspored sahrana novi sad Isključenje struje novorođenčad RHMZ centralno groblje u Futogu jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod završni ispit elektrovojvodina servisne informacije novi sad isključenje vode novosađani dunavski park gradsko groblje bez vode servisne informacije vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe sahrane bez struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje novosadsko porodilište