Usvojen budžet za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenja stanovanaja porodica sa više dece

Usvojen budžet za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenja stanovanaja porodica sa više dece

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine, za 2019. godinu.

Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine, i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa - rodi treće ili četvrto dete.

Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši probleme stanovanja.

Na današnjoj sednici je za vršioca dužnosti "Naučno-tehnološkog parka Novi Sad" imenovan prof. dr Srđan Kolaković, redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan