Zbog naglih skokova temperature, oboleli od korona virusa prebačen iz Subotice u NS

Zbog naglih skokova temperature, oboleli od korona virusa prebačen iz Subotice u NS

Pacijent iz Bačke Topole, koji je zaražen korona virusom, prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine, saznaje Tanjug.

Kako javlja RTV, zbog stalnih skokova temperature koje je imao tokom noći, nakon jutrošnje vizite, odlučeno je da bude prebačen u KCV.

Ova informacija objavljena je i na sajtu COVID 19.

Nakon jutrošnje vizite, koju su zajednički obavili subotički lekari, ali i kolege iz Beograda i Novog Sada, odlučeno je da pacijent bude prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu zbog stalnih skokova temperature koje je imao tokom noći – stoji u saopštenju.

Njegovo lečenje biće nastavljeno u Kliničkom centru Vojvodine i biće pod stalnim nadzorom infektologa i ostalih lekara iz Novog Sada i Beograda.

Infektolog i načelnik Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje, Mijomir Pelemiš, rekao je u Novom jutru TV Pink da zbog pojave korona virusa u Srbiji nema razloga za strah i paniku, već za ozbiljnost i mobilizaciju svih zdravstvenih radnika i onih koji učestvuju u zbrinjavaju zaraženih tim virusom.

– To se i do sada radilo, neće se ništa posebno novo raditi ubuduće, osim što insistiramo da zdravstveni radnici u bolnicama budu pripravni i spremni, a sve je već organizovano – naveo je Pelemiš, a prenosi RTV.

Kazao je da se pokazalo da su sve aktivnosti koje je zdravstveni sistem sprovodio dale rezultata i da su građani savesni i svesni šta treba da preduzmu da sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje cele populacije.

Oboleli se sam kontrolisao i sam izolovao svoju porodicu kad je shvatio da ima neku infekciju što je plus za sve nas – kazao je Pelemiš.

Epidemiolog Predrag Kon je, na pitanje da li Srbiji preti epidemija korona virusa, kazao da postoji umereni rizik za pojavom novih slučajeva i dodao da se pojava eventualno manje epidemije ne može isključiti, ali da je najvažnije da se testiraju svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem iz Subotice.

To je već, koliko znam, urađeno. Vrlo je bitno da, ako neko dobije respiratorne tegobe, a radi na mestu gde ima mnogo kontakata sa drugima, da se ne pojavljuje na svom radnom mestu – kazao je Kon.

On je naglasio da bi epideomiološka situacija u Srbiji, da nema pretnje korona virusom, bila bi potpuno uobičajena i izlazila iz sezone gripe.

Svi sistemi nadzora za grip ovog puta će funkcionisati za eventualne slučajeve korona virusa –rekao je Kon.

Kako javlja Radio 021, oboleli je stanovnik Bačke Topole, a ne, kako je prvobitno javljeno, iz Subotice. 

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zuzi

  pre 1187 dana i 15 sati

  Vracaj ga u Suboticu

  Oceni komentar:
  3
  12