Zbog nepropisnog odlaganja smeća novosadski komunalci kaznili 19 osoba

Zbog nepropisnog odlaganja smeća novosadski komunalci kaznili 19 osoba

Nesavesnim Novosađanima izrečeno i više od 130 upozorenja.

Otkako je počela primena izmenjene odluke o održavanju čistoće grada pre pet meseci, komunalna policija u Novom Sadu kaznila je 19 nesavesnih građana zbog nepropisnog odlaganja otpada. Njih su "komunalci" uhvatili na delu, prenose "Večernje novosti". 

Istovremeno, odnosno od jula od kada važi ova izmenjena odluka, "komunalci" su sugrađanima i vlasnicima poslovnih objekata izrekli više od 130 upozorenja da bi predupredili da se smeće ne ostavlja pored na ulici i ne stvaraju deponije, piše beogradski list.

Komunalni inspektori su, kako ističu za "Novosti" u Gradskoj upravi, pokrenuli ukupno 879 upravnih postupaka, odnosno toliko je naloga dato JKP "Čistoća" da ukloni otpad koji su nesavesni građani ostavili, a nisu zatečeni na licu mesta. Komunalni inspektori zapisnikom nalažu mere da se ukloni otpad, a ukoliko se to ne ispoštuje, onda se donosi rešenje i određuje se rok u kojem se otpad mora ukloniti sa površine javne namene.

– Posebno karakteristični delovi grada gde su komunalni inspektori i komunalni policajci zatekli ljude u ovom prekršaju su Liman, Podbara, Detelinara – novo i staro naselje, Telep, Salajka, Klisa, uže jezgro grada i Petrovaradin – nabrajaju u Gradskoj upravi kritične tačke, dodajući da će se u narednom periodu nastaviti s pojačanom kontrolom i nadzorom odlaganja komunalnog i drugog otpada, 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan