FOTO: Okupacija parka, part 8

08. decembar 2023. | Rad gradskih preduzeća

Dolazi još jedna zima i još jedna uzurpacija Dunavskog parka.

Park je već nedeljama ograđen, a rekla bih da će Ledena šuma biti veća nego lane.

Neki će hvaliti kako je lep, neki će dolaziti da se kližu i da kupe nešto (prošle godine je bilo i pirotehnike...) a velika većina Novosađana će biti uskraćena, kao što smo već sad i bićemo više od 2 meseca (mesec dana pre otvaranja, mesec dana Ledene šume i ko zna koliko posle).

Ograda je večeras već "stigla" do rasturene česme, pored je neki džip, pola staza je blokirano ogradom, negde imamo čak 40-tak cm da prođemo, a klupe, dok im se još moglo prići, bile su naslagane uz jezero kao u bioskopu. 

Livada na kojoj su generacije bebaća prohodale – takođe nedostupna.   

Nedaleko od znaka koji građanima zabranjuje da gaze travu, stoji ogromna konstrukcija. Šta će biti s travom?!

Pitam se da li su sve debelo plaćene rekonstrukcije prethodnih godina rađene da bi se sanirala šteta koju napravi Ledena šuma i čini mi se da je pitanje vremena kada će doživeti sudbinu Dino parka.

Godinama vam građani govore da se manete "ćorava posla", da ostavite javno dobro svima na raspolaganje, ali vi ne odustajete.Osmu godina prolazimo kroz okupirani park.

Doći će i tome kraj.

Dora

Megafon #2685

Megafon #2685

Megafon #2685

Megafon #2685

Megafon #2685

Megafon #2685

Oceni vest:
34
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mara

  pre 73 dana i 17 sati

  Strašno kako uništavaju nekad najlepši park u centru, da bi neko zaradio.

  Oceni komentar:
  5
  25
 • Marina

  pre 73 dana i 13 sati

  slazem se sa tekstom Dore u potpunosti! Jeste, okupiran nam je Park i devastiran od Srebrne sume.Ubedjena sam da je vecini novosadjana muka od ove okupacije PArka,jedinog u centru grada.To je jedan vasar,a ne srebrna suma! Centar grada je rasturen i unakazen na sve strane,gradilista,vasari,prljavstina,buka-uzas i tuga.

  Oceni komentar:
  5
  23
 • IZNOGUD

  pre 73 dana i 1 sat

  Snimatelj snima radove koji su u toku. Manite se politiziranja za sve sto nam neko potura pod nos. Ovo je namenjeno deci, mladima. Ko to tako revnosno posecuje park zimi pa mu klizaliste smeta ? Sto ne dodje snimatelj i autor teksta kada sve proradi pa da upita decu da li im se dopada ? Kilavom i dlaka smeta

  Oceni komentar:
  29
  12
 • Miki

  pre 72 dana i 20 sati

  Stravično...
  Uvek se začudim, ali ne znam zašto, pomišljajući kako nema nekoga u gradskoj upravi ili rukovodstvu firme koja brine o parku , da kaže ljudi ovo ne valja, nije dobro za grad, nije dobro za park, nije dobro za naše građane.
  Zbog par pojedinaca činiti takav zulum javnom dobru može samo neko bez imalo stida i srama. A sama ideja da takva skalamerija mora biti u centru grada je tek za posmatranje. Nije svima centar grada ni najbliža ni najvažnija destinacija. Ako je nešto lepo i korisno privići će posetioce bilo gde da se nalazi.
  Osam godina je nadam se dosta da shvatite da toj čudnoj šumi nije tu mesto.
  Dogodine na Štrandu (ako već mora igde)!!!

  Oceni komentar:
  5
  16
 • Nevena

  pre 71 dan i 20 sati

  Ne znate vi sta je okupacija! Objasnicu vam u kratkim crtama... u Petrovaradinu živim već 30 godina, svake godine po par puta bude okupirana Petrovaradinaska tvrđava, saobraćaj bude prebačen putevima gospodnjim... kolaps. Počnemo od exita, tamburica festa, dočeka nove godine, srpske nove godine, da ne govorim o onoj GLUPOSTI ispred banovine itd... sve su to manifestacije moje mogu da se organizuju na nekom drugom mestu, kao npr i ova ledena šuma. Postoje još mesta u NS koje jos nisu okupirali investitori sa gradilištima.
  Vi koji prolazite kroz Dunavski park, lako ga možete zaobići, ali ajde krenite za Petrovaradin kada se zatvori podgradje. Cik pogodi gde će ti stati bus? Posreci se udjes u bus, taman pomisliš to je to stižem kuci na vreme, naiđe kolaps kod Zezeljevog mosta, pa onda stojis u mestu 10,15,20min... svi znamo kakvi su nam gradski autobusi, leti greju, zimi hlade.
  Ako postoji neka peticija da se sve ovo izmesti na neku drugu lokaciju, rado bih je potpisala, ovom teroru mora doći kraj.

  Oceni komentar:
  1
  3
 • milenko

  pre 71 dan i 7 sati

  Slažem se sa Marom i sa Nevenom, ovoj privatničko-demoNktatskoj zloupotrebi svega pa i parka mora doći kraj !!!

  Oceni komentar:
  1
  3
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.