"STUDIO IVANA KIKA": Frizerka koja je stekla najveće poštovanje Novosađana

"STUDIO IVANA KIKA": Frizerka koja je stekla najveće poštovanje Novosađana

Zauzela je prvo mesto na top listi novosadskih frizera, koju smo pravili na osnovu glasova naših čitalaca. Njene mušterije nazivaju je "frizerskim maestrom" i tvrde da od kose pravi magiju, te da radi "srcem i dušom". Takođe, naglašavaju da su uz njene savete i negu u potpunosti oporavile kosu, da je izuzetno profesionalna i ljubazna, prati trendove, koristi najkvalitetnije preparate, konstantno se edukuje i može da uradi sve što poželite.

Zbog svega navedenog, svratili smo u njen salon, kako bismo je upoznali i predstavili je i vama.


Ivana Imbronjev
rođena je 1991. godine u Novom Bečeju, a srednju školu (smer za frizera), završila je u Novom Sadu. Nakon toga, u svom rodnom gradu držala je frizerski salon dve godine, a potom je došla u Novi Sad, kako bi napredovala, jer nudi veće mogućnosti. "Studio Ivana Kika" u Novom Sadu postoji 12 godina, ali je menjao lokacije: sa Detelinare premešten je u hotel "Park", a od pre dve godine je na Salajci, u Jovana Cvijića 29. Gde god da je odlazila, klijenti su je uvek pratili, a dolaze ne samo iz svih kvartova, već i iz drugih mesta, pa i država.

Na pitanje šta misli zašto su je naši čitaoci izglasali za frizerku broj jedan u gradu, odgovara da je razlog taj što je predana svom poslu 100 posto.

Klijent mi je uvek na prvom mestu i svako ko tako gleda svoj posao može da ima samo dobre rezultate. Ne radi se tu samo o frizuri, ja sam sa svojim klijentima i prijatelj – smatra Ivana.


Kaže da je oduvek znala da će biti frizerka, i u tome je imala veliku podršku bake, koja joj je i kupila prvi alat, kao i sestre Nataše, koja je i danas uz nju, kao menadžerka lokala.

Da biste bili dobar frizer, neophodno je da volite ljude, budete stabilna osoba i da imate jako puno strpljenja. Poželjne osobine su i disciplina i marljivost. Dobar frizer nema radno vreme. Ja volim svoj poziv i ne osećam se kao rob posla. Potrebno je razumeti klijente, znati zašto je neko nervozan, neraspoložen. Podrška porodice je veoma važna, a ja imam tu sreću, jer su suprug i sestra uvek uz mene – opisuje omiljena novosadska frizerka.

Tvrdi da joj u poslu ništa ne pada teško, jer uspeva da uspostavi balans, a najlepše je kada vidi osmeh zadovoljnog klijenta ili dobije poruku kako mu svi hvale frizuru, što joj se svakodnevno dešava.


Imati salon ne znači samo ući i frizirati. Moraš da budeš i dobar menadžer i da si spremačica, i psiholog. Međutim, kad stvoriš dobar tim, onda to sve može da bude dobro – naglašava Imbronjev, koja ima još dve zaposlene radnice, a u potrazi je za još jednom.

Budući da frizeri moraju da prate trendove, Ivana se neprestano edukuje. Redovno odlazi na stručne seminare i dodatna usavršavanja u zemlji i inostranstvu. Ipak, ono što je trenutno moderno nije osnova njenog umeća.

Kada određujem boju kose za klijenta, prvenstveno gledam boju tena i očiju, jer je važno da pristaje toj osobi, kakav god trend vladao. Tada se dobijaju najbolji rezultati. Ukoliko smatram da nešto klijentu ne bi stajalo, ja to odbijem da uradim, jer znam da ne bi bio zadovoljan. Danas je moderno sve: i duga i kratka kosa, i ravnanje i talasi, ali u modi je uvek zdrava i negovana kosa. Uz savete frizera oko preparata koji odgovaraju vašoj kosi, to može lako da se postigne – istiće ona, dodajući da za tretmane koristi isključivo profesionalne preparate, koji ne mogu da se kupe u maloprodaji.

Upravo zbog toga, bitan deo njene ponude predstavljaju tretmani koji neguju i leče kosu.

U frizerskim salonima uvek se dešavaju razne zanimljivosti, pa je tako i kod naše sagovornice bilo svega – od poznanstava mušterija koja su se završila brakom, preko svađa, do otkrivanja raznih tajni, pa dinamike nikad ne manjka. Dolazi joj i dosta poznatih ličnosti, ali ona, kao osoba od poverenja, ne želi da ih imenuje. Ipak, sa nama je podelila je jedan simpatičan detalj.

Jednoj klijentkinji u srednjim godinama, koja godinama dolazi kod mene na farbanje, kosa nije htela htela da primi boju, ponašala se kao da sam nanela šampon. To mi se nikada pre nije desilo, a uvek koristimo istu farbu i isti ton. Pomislila sam da je trudna, iako znam da tako nešto nije planirala, imala je već odraslo dete. Za nedelju dana, javila mi je lepu vest – priseća se Kika, objasnivši da se to ponekad može dogoditi u vrlo ranoj trudnoći.

Među klijentima ima žene i muškarce svih generacija, od dece do baka i deka, koji su joj i najdraži, jer od njih, kako kaže, može mnogo da nauči.


U poslednjih nekoliko godina nešto se baš vidno promenilo: muškarci su počeli jako da vode računa o sebi i da se neguju, pa se sve češće pojavljuju i na drugim tretmanima, a ne samo na šišanju. Na primer, detoks kože glave, jer ne žele da imaju perut. Muškarci su manje zahtevni od žena, a razlika je i ta što ne pričaju o svojim problemima – primećuje naša sugrađanka.

Zbog svog posla, Ivana propušta mnoga privatna slavlja, ali kaže da pravi prijatelji to razumeju, a ona se oseća ispunjenom, jer svoj posao istinski voli.

Oceni vest:
22
15

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Tuga

    pre 4 dana i 6 sati

    A niko nije rekao (napisao) dali radi stepenasto šišanje ustvari dobro sisanje , jer većinom je kosa duža rade negu kose farbanje . Ako neko zna ko dobro šiša nek javi.

    Oceni komentar:
    0
    2